Kétszáz kilométer 1400 versenyző

2016. május 20. 14:39 | Mikóczy Erika

Szombaton reggel elrajtol a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba szupermaraton.  A kétszáz kilométeres táv teljesítésére közel 1400-an jelentkeztek. A versenyzőket a szurkolók bíztatják, a szupermaratoni lebonyolítását pedig – a szervező Kopp Békéscsabai Atlétikai Club mellett – önkéntesek és támogatók segítik.

Az esemény kiemelt partnere a Škoda AutoMobil Körös, amelynek képviselői pénteken, a Szent István téri Kupak Sörözőben tartottak tájékoztatót Szarvas Péter polgármesterrel.

Szarvas Péter kiemelte: a verseny népszerűségének köszönhetően egyre többen tartják fontosnak, hogy valamilyen formában megjelenjenek a Budapest Bank Békéscsaba-Arad-Békéscsaba szupermaratonon. Városvezetőként köszönetet mondott azoknak a cégeknek, vállalkozásoknak, amelyek – alaptevékenységük mellett – a sport támogatását is fontosnak tartják. Elismeréssel szólt a versenyzőkről is.

– Mindig nagy tisztelettel viseltettem azon, nagy kitartásról tanúbizonyságot tevő sportolók iránt, akik közép- és hosszútávokat futottak vagy kerékpároztak. A szupermaraton a kitartásról, a csapatszellemről és természetesen a győzelem reményéről is szól – jegyezte meg a polgármester.

A határon átívelő verseny megszervezése, kivitelezése nagy kihívás a szervező Kopp Békéscsabai Atlétika Club számára. Szerencsére vannak partnereik, akik az anyagi támogatás mellett, egyéb módon is hozzájárulnak a lebonyolításhoz. A Škoda AutoMobil Körös ezúttal a nemzetközi esemény kiemelt partnereként lesz jelen. A felvezető autókat és a versenybírók autóit is ők biztosítják.

– Örülünk annak, hogy a Škoda márka és a Porsche Hungária mögénk állt, és így támogathatjuk a szupermaratont. Részben pénzbeli támogatást nyújtunk, másrészt számtalan szolgáltatással igyekszünk segíteni a verseny lebonyolítását – tudtuk meg Hegedűs Sándortól, az AutoMobil Körös Kft. márkakereskedés-vezetőjétől.

Németh János, a Porsche Hungária Škoda értékesítési vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Škoda világába már a szupermaratonon, ahol megismerkedhetnek például az autó-konfigurátorral. Május 24-e és 31-e között pedig, az AutoMobil Körös Kft.-nél, a Szarvasi út 74. szám alatt, a Škoda Evolúció Roadshow keretében kaphatnak még több információt az érdeklődők.

A Kupak Sörözőben tartott tájékoztatón ott volt a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club két sportolója, Gregor László és Tábor Miklós is, akik évek óta részt vesznek a versenyen, és most a kiemelt partner színeiben futnak majd. A kerékpárosokat Prekop Zoltán képviselte, aki szintén a szponzor színeiben száll versenybe. Mint elmondták, a szupermaraton a komoly csaták versenye, ugyanakkor mindig nagyon jó hangulatban zajlik. Nagy élmény a profi versenyzőknek és az amatőröknek egyaránt.

A Békéscsaba-Arad-Békéscsaba szupermaraton rajtja szombaton reggel 9 órakor lesz a Csabagyöngyénél. A versenyzők visszaérkezése másnap délután, körülbelül 14.30 órától várható.

 

FEL