Két újabb elismerést nyert el az USA-ban tanuló Novák Natália

2022. június 2. 18:54 | behir.hu

Az Egyesült Államokban tanuló, ámde a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzőjeként említhető atléta, Novák Natália két újabb díjat nyert el – minderről az egyesület adott tájékoztatást.

A klub közlése szerint a tanulmányait kommunikáció és média technológia szakon befejező csabai versenyző az egyeteme tanszékvezetőjétől immár második alkalommal kapta meg a Legacy Award elnevezésű elismerést, amit Jó tanuló – Jó sportoló díjként is jellemezhetünk. Hozzáteszik, hogy Novák Natália egy újabb rangos versenyen ért el ezüstérmes helyezést. A háromnapos megmérettetést a közelmúltban, május végén rendezték meg a Michigan állambeli Grand Valley State's Lacrosse & Track Stadiumban, ahol a csabai versenyző 800 és 1500 méteren is rajthoz állt.

Mint írják, az első versenynapon az 1500 méteres táv előfutamból az ötödik helyről nagyot hajrázva a második legjobb idővel jutott be a fináléba. A második versenynapon a 800 méteres táv előfutamában vett részt, rögtön beállt az első helyre és jól tartotta pozícióját. Közben azonban váratlan esemény történt: 20 méterrel a cél előtt ráléptek a sarkára, amitől lejött a cipője. A versenyt egy cipőben is be tudta fejezni, de csupán a 7. helyen ért be, s ezzel az eredménnyel 800 méteren nem jutott be a döntőbe. A harmadik napon következett az 1500 méteres táv döntője. Natália 200 méterrel a vége előtt még a 6. helyen állt, végül pedig a 10. helyet szerezte meg.

A klub tájékoztatása alapján elmondható, hogy az Academy of Art University női csapata a 4. helyet szerezte meg.

További programok »

FEL