Két további belvárosi híd újul meg Békéscsabán

2021. február 9. 10:56 | behir

A „Modern Városok Program, Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” részeként megvalósult a Széchenyi utcai Munkácsy-híd felújítása, és két további híd is megszépül.

A Munkácsy-negyed projekt részeként a Kórház és Kiss Ernő utca közti, valamint a Deák és József Attila utca közti híd is teljes körűen megújul. 2021. január 27-én átadták a vállalkozó részére a két munkaterületet.

 

A Deák utcai híd napjainkban (fotó: behir.hu/Ujházi György)

 

A beruházás során megújul a Deák utcát a József Attila utcával összekötő gyalogos híd. A jelenlegi hidat elbontják. Helyette egy szélesebb, kerékpáros- és gyalogosforgalom egyidejű lebonyolítására is alkalmas, új, korszerű híd építését kezdi meg a vállalkozó. A híd a közelmúltban felújított Munkácsy-hídhoz hasonló modern, mégis klasszikus stílusú kovácsoltvas hídkorlátot kap. A hídfőhöz Munkácsy Mihály műve által inspirált „Ásító inas” tematikájú szobrot helyezik majd el. A kivitelezés várható befejezése 2022 áprilisa.

A Munkácsy-negyed másik, igen leromlott állapotú műtárgya a Kórház és Kiss Ernő utcát összekötő közúti híd. A híd új tervei az eredeti állapotot próbálják megidézni, klasszikus hídfőkkel, hídvilágítással. 

 

A Kórház és Kiss Ernő utcai híd (fotó: behir.hu/Ujházi György)

 

A hídszerkezet és a burkolat is megújul, valamint a járda is szélesebb lesz. A kivitelezés várható befejezése itt is 2022 áprilisa. Az építés-felújítás idejére forgalomkorlátozás várható a két híd környékén, a forgalomkorlátozásokról folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

 

A Kórház és Kiss Ernő utcai híd látványterve (forrás: facebook)

 

A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postai úton a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 4. sz. iroda címre küldhetők. (A levélben tett bejelentés esetén a pontos értesítési címet is szíveskedjenek feltüntetni.)

 

Galéria

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Elkészült az új nagybani piac Békéscsabán

Befejeződtek az új nagybani piac kivitelezési munkálatai Békéscsabán. A Kétegyházi úton kialakított vásártér a Modern Városok Program részeként mintegy 200 millió forintból épült meg. A kereskedők várhatóan februárban vehetik majd birtokba az új árusító helyet.
06:45
FEL