Két szettet is megfordított, sikerrel kezdte a rájátszást a BRSE – galériával

2024. február 18. 19:38 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba három szettben nyert az UTE ellen vasárnap este és előnyt szerzett a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében!

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–UTE 3:0 (20, 24, 12)
Extraliga-rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Békéscsaba, 780 néző. Vezette: Tillmann, Sík.
BRSE: Kotormán, Glemboczki 5, Stepanenko 17, Bodnár 8, Pintér 9, Paskova 12. Csere: Molcsányi (libero), Strumilo 3, Aydinogullari 1, Kump. Vezetőedző: Tóth Gábor.
UTE: Kindelan 2, Kilyénfalvi 4, Ambrosio 7, Moreno 3, Milanova 8, James 12. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Dani 7, Sziládi, Boskó. Vezetőedző: Horváth András.
A három győzelemig tartó széria állása: 1–0 a Békéscsaba javára.

A csabai együttes a 3. helyen végzett az alapszakaszban és harmadikként választhatott ellenfelet magának a rájátszás első körére, ahol a 6. pozícióban záró UTE lett az ellenfél. A kupaelődöntőben megsérülő Cansu Aydinogullari ugyan már újra ott volt a keretben, de feladó poszton ismét Kotormán Réka kezdett.

Nem indult jól a találkozó a hazaiak számára, hiszen 2:1 után több újpesti blokk is sikeres volt, jött csereként Dominika Strumilo, így sikerült zárkózni, azonban a fővárosiak sem tétlenkedtek és ötpontos előnyre tettek szert (6:11). Ekkor azonban ritkán látható sorozat indult: Kotormán Réka nyitásai mögött zsinórban 14 (!) hazai pont született, Pintér blokkokból, Paskova és Stepanenko támadásból volt eredményes (20:11). A hajrában ugyan jött egy kis megtorpanás, de végül a második szettlabdát Bodnár Dorottya értékesítette (25:20).

A térfélcsere után jobban kezdett a Csaba és rögtön ellépett három ponttal (5:2). A lila-fehérek feljavultak és négy egységgel válaszoltak, a házigazda pedig hullámzóan teljesített ebben az időszakban. A szett közepén ugyan átvette a vezetést az ötszörös bajnok, de ismét reagált az UTE és irányította a játékot. A hajrá előtt is öt pont volt a különbség, ekkor Kotormán helyére jött feladóként Cansu Aydinogullari (15:20). A csere új lendületet hozott a házigazdának, így a szett vége egálról indult. Az UTE jutott először szettlabdához, de egy nyitásrontás, majd egy technikai hiba után fordult a kocka, végül Glemboczki Zóra egy blokkal tett pontot a játszma végére (26:24).

A szoros csatában megnyert játszmát meglovagolva bekezdett a BRSE és pillanatok alatt időkérésre kényszerítette Horváth Andrást, a vendégek mesterét (8:2). Az UTE nem tudott sokkal közelebb lépni, majd a szett közepén Bodnár Dorottya ászaival eldöntötte a játékrész és a mérkőzés sorsát (21:11). A tavalyi döntős nem is engedte ki a kezéből a győzelmet, Miroslava Paskova a második meccslabdát értékesítette (25:12).

A Swietelsky-Békéscsaba a tizenhét pontig jutó Margarita Stepanenko vezetésével megérdemelten nyert 3–0-ra a negyeddöntő első mérkőzésén. A találkozó hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n (ismétlés kedden 10.35-től, szerdán 15.00-tól). A két együttes szerdán az Újpest otthonában találkozik újra egymással!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Tóth Gábor: Ismét mindenki, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni a sikerünkhöz. Kiemelném azt, hogy a két feladó nemcsak az edzéseken, hanem a mérkőzéseken is jól működik együtt, Rékával sikerült bejutnunk a Magyar Kupa döntőjébe, amikor Cansu sérüléssel küzdött, aki pedig most be tudott jönni úgy, hogy lendítsen a csapaton. Ugyanez igaz a szélső ütőkre is, ebből a szempontból elégedettek lehetünk. 1–0 van, itt már nem számít semmi más, csak a győzelem, úgyhogy pozitívan tekintek az elkövetkező időszakra, annál is inkább, mivel szükségünk van arra, hogy a lehető leghamarabb jól ki tudjunk jönni a mérkőzésekből, hiszen rengeteg találkozó vár ránk itthon és a nemzetközi porondon is.

Horváth András: Az első játszmában nagy előnyről ért utol minket a Csaba, megakadtunk teljesen és hosszú ideig nem találtuk a megoldást. Ez megnehezítette a további munkánkat, illetve a második játszma végjátékának elvesztése nyomta rá a bélyegét a harmadik szettre. A 3:0-s eredmény nem biztos, hogy hűen tükrözi ezt a mérkőzést, nekünk dolgoznunk kell, szerdán van a következő alkalmunk arra, hogy bizonyítsunk: méltó ellenfele vagyunk a Békéscsabának.

 

Galéria

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Február 17. (szombat)
Vasas Óbuda – DVTK Ongropack 3–0
Február 18. (vasárnap)
Kaposvári NRC – Szent Benedek Röplabda Akadémia 3–0
Swietelsky-Békéscsaba – UTE 3–0
MÁV Előre – Fatum-Nyíregyháza 0–3

 

 

További programok »

FEL