A Magyar Falu Programban megvalósított új fejlesztéseket adták át Kétegyházán

2022. november 30. 18:40 | Papp Ádám Sándor

Két Magyar Falu Programban elvégzett fejlesztést adták át szerdán délelőtt Kétegyházán. A településen a Szent Imre utcában két szolgálati lakást korszerűsítettek mintegy 20 millió forintból, valamint 5 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a polgármesteri hivatal villámvédelmét alakították ki.

Idén tavasszal készült el és adták át hivatalosan is Kétegyházán a helyi rendőrőrsöt, amelyről ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Az épület hátsó részén lévő két szolgálati lakást szintén idén tavasszal korszerűsítették, azonban a szükséges engedélyek miatt szerdán adták át hivatalosan. Az egyik felújított lakásban a 21 esztendős Nedreu Péter lakik, aki korábban a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségen teljesített járőrszolgálatot, idén április óta azonban a kétegyházi rendőrőrsön dolgozik.

– A szolgálati lakás nagyon sokban megkönnyíti az életemet. Közel vagyok a munkahelyemhez, a rendőrőrshöz. Továbbá nem kell albérleti díjat fizessek, csupán a rezsiköltséget, ez segíti a jövőmet, illetve a pályafutásomat egyaránt – fogalmazott Nedreu Péter.

A település polgármestere ismertette, hogy a Magyar Falu Program révén mintegy 20 millió forintból korszerűsítették a szolgálati lakásokat. Dr. Rákócziné Tripon Emese hangsúlyozta: a beruházás részeként megtörtént a külső és belső nyílászárók cseréje, a padlóburkolat cseréje, a villamos hálózat teljes megújítása és a fűtés korszerűsítése, amely hozzájárul az épület gazdaságos üzemeltetéséhez.

– Ez a beruházás fontos Kétegyháza számára, miután két közfeladatot ellátó személy komfortos életkörülményeit biztosítja. Az egyik szolgálati lakásban az áprilisban átadott Rendőrőrs egyik munkatársa fog lakni, míg a másikban a helyi fogorvos doktornő. Az elmúlt években nagy problémát okozott a településen a fogorvosi rendelés biztosítása, amely helyettesítéssel volt megoldva, azonban bízunk benne, hogy állandósul a szolgáltatás. Továbbá örömteli, hogy két új kétegyházi lakost köszönthetünk, ugyanis mindketten más településről érkeztek hozzánk – emelte ki a polgármester. 

Dr. Rákócziné Tripon Emese továbbá arról is beszámolt, hogy szintén a Magyar Falu Program részeként valósult meg mintegy 5 millió forint értékben a polgármesteri hivatal villámvédelmi fejlesztése. A beruházásra azért volt szükség, mert az épületet az elmúlt időszakban több alkalommal villámcsapás érte, amely napokig megbénította a hivatal működését.

Galéria

További programok »

Hírek videóval

FEL