Két gyulai kábítószer-kereskedőt ítéltek el Szegeden

2020. január 29. 15:13 | behir

Jogerősen hét, illetve három és fél év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla két gyulai férfit, akik hosszabb ideig árusítottak marihuánát.

A táblabíróság társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és velük szemben mintegy 2,7, illetve 1,7 millió forintra vagyonelkobzást is elrendelt.

Az elsőrendű vádlott az 1990-es évek végétől kezdett el marihuánát fogyasztani, egy idő után napi rendszerességgel. 2010 környékén kitalálta, hogy magas hatóanyag-tartalmú indiai kendert termeszt saját fogyasztása mellett nagyobbrészt értékesítési céllal. Gyulai házának emeletén kenderültetvényt alakított ki, ahol folyamatosan termesztette a növényeket, majd értékesítette az előállított marihuánát. Az ingatlanban tartott házkutatás során 108 kifejlett indiai kendert találtak a rendőrök.

A férfi egy ismerőse 2017 elején tudta meg, hogy a vádlott marihuána értékesítésével is foglalkozik. A vádlott több mint negyven alkalommal adott el neki, összesen 1,18 kilogramm drogot, grammonként 2200 forintos áron. A másodrendű vádlott több mint 600 gramm kábítószert tovább értékesített, ebből csaknem 1,69 millió forint haszna származott.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

 

Forrás: MTI

További programok »

Gyula

A hagyományos ágyúdörgéssel elindult a Gyulai Várszínház nyári évada

A 57. évadát ünnepli Gyula város, a Gyulai Várszínház, és ahogy ránéztem a programra, azt kell látnom, hogy mintha mi sem történt volna – nincs szabadkozás a koronavírus-járvány miatt, hogy most nem sikerült – ez egy nagyon komoly program, amit össze állítottak – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a várszínház nyári évadát a kultúráért felelő államtitkár pénteken Gyulán. Fekete Péter hozzátette: a program méltó az 57 éves gyulai szabadtéri színház múltjához.
14:17
FEL