Az utcán bántotta ivócimboráját, a sértett belehalt a sérüléseibe

2021. január 27. 12:31 | behir.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetés helybenhagyására tett indítványt annak a férfinek az ügyében, aki az utcán ellökte ittas barátját. A sértett a földre zuhanva beverte a fejét az úttestbe és elhunyt.

A Gyulai Törvényszék az elsőfokú ítéletében a vádlottat testi sértés bűntette miatt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte – emlékeztetett közleményében a Szegedi Fellebviteli Főügyészség.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott este, az otthonában együtt italozott a sértettel. Miután a vendég haza indult, szóltak a házigazdának, hogy barátja a ház előtt, az úttest mellett fekszik. A vádlott ezen feldühödött, kiment az erősen ittas és magatehetetlen férfihoz, akit többször megütött és megrugdosott, majd miután felállította a sértettet, hanyatt lökte. Emiatt az úttestre zuhant, a fejét beverte az aszfaltba és eszméletét vesztette. A vádlott ezt követően próbálta újra éleszteni barátját, aki azonban olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően meghalt.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezésért felmentésért, illetve enyhítésért.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott és a kiszabott szabadságvesztés tartama arányos. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

További programok »

Kék hírek

FEL