Továbbra is letartóztatásban marad a szexuális erőszak miatt elítélt férfi

2020. június 23. 09:43 | behir.hu

A középkorú férfit a Gyulai Törvényszék 10 év szabadságvesztésre ítélte

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően fenntartotta a Szegedi Ítélőtábla annak a középkorú elkövetőnek a letartóztatását, akit korábban a Gyulai Törvényszék kétrendbeli szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre ítélt.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a terhelt a bűncselekmények elkövetése idején a kiskorú sértett nevelőapja volt és a nevelt lányát 8 éves korától hosszú éveken keresztül szexuálisan zaklatta – olvasható a fellebviteli főügyészség közleményében.

Az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartamára valamint a vádlott személyi körülményeire figyelemmel változatlanul fennáll a terhelt vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá az, hogy a másodfokú eljárásban elérhetetlenné válna, erre figyelemmel kizárólag a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos kényszerintézkedésnek.

A törvényszék ítélete ellen bejelentett ügyészi és védelmi fellebbezésekre tekintettel a vádlott büntetőjogi felelősségének kérdésében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

További programok »

FEL