Továbbra is őrizetben a pedofil

2019. december 11. 10:15 | behir

Az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék kétrendbeli szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat. A fellebbviteli főügyészség indokoltnak tartotta a nem jogerősen elítélt letartóztatásának a fenntartását

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a terhelt a bűncselekmények elkövetése idején a kiskorú sértett nevelőapja volt és a nevelt lányát 8 éves korától 17 éves koráig szexuálisan zaklatta. Az elsőfokú bíróság ítéletével szemben a vádlott és a védője is fellebbezést jelentett be, ezért az nem jogerős.

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően a Gyulai Törvényszék a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés hosszabb tartamára és a vádlott rendezetlen személyi körülményeire tekintettel a vádlott letartóztatását fenntartotta, mert reálisan fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, továbbá az, hogy a vádlott a másodfokú eljárásban elérhetetlenné válna.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé – olvasható a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

További programok »

Kék hírek

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
2020. augusztus 7. 14:31
FEL