Továbbra is őrizetben a pedofil

2019. december 11. 10:15 | behir

Az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék kétrendbeli szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat. A fellebbviteli főügyészség indokoltnak tartotta a nem jogerősen elítélt letartóztatásának a fenntartását

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a terhelt a bűncselekmények elkövetése idején a kiskorú sértett nevelőapja volt és a nevelt lányát 8 éves korától 17 éves koráig szexuálisan zaklatta. Az elsőfokú bíróság ítéletével szemben a vádlott és a védője is fellebbezést jelentett be, ezért az nem jogerős.

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően a Gyulai Törvényszék a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés hosszabb tartamára és a vádlott rendezetlen személyi körülményeire tekintettel a vádlott letartóztatását fenntartotta, mert reálisan fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, továbbá az, hogy a vádlott a másodfokú eljárásban elérhetetlenné válna.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé – olvasható a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

További programok »

FEL