Letartóztatásban marad az élettársa kiskorú lányát szexuálisan molesztáló férfi

2021. június 29. 10:00 | behir.hu

A középkorú battonyai férfi 2015-ben élettársa akkor 10 éves lányával végeztetett szexuális cselekményt, majd több alkalommal is szexuálisan bántalmazta a gyermeket.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Gyulai Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a battonyai elkövetőnek az ügyében, akivel szemben az elsőfokú bíróság szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt nem jogerősen 14 év fegyházbüntetést szabott ki.

– A középkorú férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2015 tavaszán élettársa akkor 10 éves lányával szexuális cselekményt végeztetett, majd ezt követően 2019 tavaszáig azon alkalmakkor, amikor a kiskorú lánnyal kettesben tartózkodott, heti több alkalommal szexuálisan bántalmazta a sértettet. Az elkövető ezzel egy időben, a kapcsolatuk megromlását követően napi rendszerességgel fenyegette megöléssel élettársát. A vádlott nem ismerte be cselekményei elkövetését – áll a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében. Mint írták, az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A nem jogerős ítélet kihirdetését követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mellyel szemben a vádlott és védője fellebbezett.

– Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés hosszú tartamára figyelemmel alaposan lehet tartani a vádlott szökésétől vagy elrejtőzésétől, melyet a személyi körülményei sem ellensúlyoznak. Ezért vonatkozásában kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható a jövőben jogerőssé váló szabadságvesztés végrehajthatósága, így a vádlott esetében a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos kényszerintézkedésnek – közölte a főügyészség.

A bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Forrás: Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

További programok »

Itthon

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő

A jövő hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.
18:53
FEL