Népszerű a családok körében a Csaba Baba támogatás

2015 óta közel ezer kisgyermek kapott Csaba Baba életkezdési támogatást. A békéscsabai családok 42 500 forintos egyszeri támogatást kaphatnak. Ezt az összeget a gyermek hat hónapos koráig igényelhetik a szülők a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályán.

Dorottya tavaly júliusban született az egyik békéscsabai család legkisebb, negyedik gyermekeként. Szülei úgy gondolták, megigénylik a helyi önkormányzat támogatását.

– Először a védőnőtől hallottam róla, tőle kaptunk tájékoztatót is ezzel kapcsolatosan, még mielőtt a baba megszületett. Azért döntöttünk úgy, hogy igénybe vesszük, mert egy ilyen kisbabával nagyon sok a kiadás, mindennapi pelenkázás, fürdetés és etetés – mondta el az édesanya, Bicski Magó-Vámosy Zsuzsanna.

A csabai újszülöttek szülei 2015 óta igényelhetnek egyszeri támogatást minden gyermek után. Mindezt azok tehetik meg legkésőbb a baba féléves koráig, akiknek legalább három éve van bejelentett lakcímük Békéscsabán.

– A célja egyrészt a gyermekvállalási kedv növelése, a békéscsabai identitás erősítése, illetve a fiatalok helyben tartása vagy annak igazolása, hogy érdemes helyben maradni. Azt szeretnénk bebizonyítani, hogy nemcsak a családoknak, hanem a városnak is fontosak a csabai újszülöttek – fogalmazott dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

Dr. Ferenczi Attila azt is elmondta, hogy eddig összesen 944 kisgyermek részesült Csaba Baba támogatásban. Tavaly 310 igénylőből 299 családnak segített így az önkormányzat.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,