Kesztyűt húzott az országgyűlési képviselő a világbajnok sportolók tiszteletére

Összesen 5 arany, 2 ezüst és 3 bronzéremmel tértek haza, a budapesti Kempo Világbajnokságon résztvevő békéscsabai sportolók. A versenyzőket Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő is köszöntötte.

 

 

Kristóf Bálint már világbajnoki címvédőként vett rész a hazai rendezésű Kempo Világbajnokságon. A fiatal versenyző nem csupán megvédte címét submission kategóriában, hanem egy másik kategóriában is aranyérmet szerzett.

– A full kontaktban – ami egy álló harc jellegű küzdelem –  eddig még nem sikerült világbajnoki címet szereznem, de az elmúlt két évben dobogós voltam. Szóval itt jó esélyekkel mentem az aranyért, és végre sikerült megnyernem – mondta el Kristóf Bálint, az East Warriors MMA GYM világbajnok sportolója.

A békéscsabai sportolók közül Kugler Gábor szenior kategóriában több mint három évtizedes rutinját, melynek köszönhetően mindkét szabályrendszerben ezüstérmes lett, amelyben elindult.

– Amikor hirtelen odakerül az ember, hogy egy ezüstérem van a nyakában, akkor hirtelen megelégszik azzal, hiszen szép teljesítmény az is. Amikor másnap reggel felébred akkor azt mondja, hogy majdnem világbajnok lettem – fogalmazott Kugler Gábor, az East Warriors MMA GYM világbajnoki ezüstérmes sportolója.

A rutinos sportoló hozzátette: apró különbségek döntöttek az aranymérkőzésen, de azért van egy kis hiányérzete, hogy nem a dobogó legfelső fokára állt.

Az East Warriors MMA GYM színeiben sportolók kiemelkedően szerepeltek az április végi világbajnokságon, Budapesten, ezért döntött úgy Herczeg Tamás, hogy ellátogat abba a békéscsabai terembe, ahol a felkészülésük zajlik. Az országgyűlési képviselő kesztyűt is húzott.

 

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő is kesztyűt ragadott és kipróbálta a sportágat. Fotó: Kugyelka Attila
Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő is kesztyűt ragadott és kipróbálta a sportágat. Fotó: Kugyelka Attila

 

Herczeg Tamás a látogatás alkalmával elmondta, hogy huszonévesen karatézott, így nem állnak távol tőle a küzdősportok.

– Vannak olyan sportágak, amelyek nincsenek annyira reflektorfényben, ilyenek a küzdősportok is. Most elsősorban nem az ökölvívásra, cselgáncsra, karatéra gondolok – hanem például ez az MMA-s sportágra, amely ezeknek a küzdősportoknak az ötvözete. Ha megnézzük  azokat, akik például idejárnak edzésre, akkor láthatjuk, hogy mekkora az a munka, amit elvégeznek. Ez egy olyan sportág, amely többek között az ellenfél tiszteletére nevel – hangsúlyozta Herczeg Tamás.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: minden tiszteletet megérdemelnek a Kempo Világbajnokságon kiválóan teljesítő versenyzők, ezért érezte fontosnak azt, hogy személyesen köszöntse őket. A sportág népszerűsítéséért mindent megtesznek a Békés megyei sportolók, így idén is megszervezik a gyulai Fight Night elnevezésű küzdősportgálát – erről már Niedermayer Zsolt beszélt.

– 2013 óta rendezünk újra küzdősport gálákat Békés megyében. A június 16-ai, gyulai esemény annyiból lesz színesebb, mint az eddigiek, hogy idén a vár árnyékában rendezzük, minden idők legtöbb címmérkőzése várható, továbbá a verseny nemzetközi szintre emelkedett – emelte ki Niedermayer Zsolt. A Fight Night főszervezője hozzátette: az áprilisban világbajnoki dobogón végzett fiatalok közül is sokakat láthatnak a gálán az érdeklődők, érkeznek sportolók Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és valószínűleg japán és bosnyák versenyző is szorítóba lép júniusban Gyulán.

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,