Katonai sorversenyt rendeztek a Petőfi utcai iskolában

2019. február 15. 17:33 | Szendi Rita

Katonai sorversenyeken vehettek részt egy rendhagyó testnevelés órának köszönhetően a Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai pénteken délelőtt. A hetedik és nyolcadik osztályos tanulók egy kampány révén próbálhatták ki magukat, melynek célja a sport népszerűsítése.

 

 

Közös bemelegítéssel kezdődött az a rendhagyó testnevelés óra, amelyet a Magyar Honvédség indított útjára. Békéscsabán először a Petőfi Utcai Általános Iskola diákjainak vehettek részt ilyen foglalkozáson. A katonák kezdésként bemutatták a különböző feladatokat a tanulóknak. Volt olyan diák, aki korábban már részt vett katonai haditornán, így neki nem voltak ismeretlenek ezek a feladatok.

– A rendhagyó testnevelés órának az elsődleges célja az, hogy felhívjuk a figyelmet a sportolás örömére. Ennek a napnak pedig az az apropója az, hogy az idén a nemzetközi sporttanács megrendezi a négyévente sorra kerülő katonai játékokat Kínában, ez egy magyarországi kampányindítója ennek az eseménynek – fejtette ki a Lipták József, alezredes, a MH HFKP, Előkészítő részleg vezetője.

A sorversenyek végén jutalmazták a legjobb teljesítményt nyújtó csapat diákjait. A részlegvezető elmondta, hogy a diákok nagyon élvezték a nem mindennapi feladatokat.

 

További programok »

FEL