A katolikus iskola tanulói dalolva köszöntötték Szigeti Antal plébánost

2023. január 25. 10:58 | behir

Énekelve érkeztek a Békéscsabai Páduai Szent Antal Plébánia udvarára a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói és tanárai január 23-án, hogy felköszöntsék a napokban 80. születésnapját ünneplő Szigeti Antalt.

Szigeti Antal plébános egyben a katolikus iskola lelki vezetője is, aki az iskolamisén, lelki napokon segíti a tanulókat. Mivel szívesen énekel a mai napig, a diákok és a pedagógusaik úgy gondolták, hogy születésnapja alkalmából az ének lehet az egyik legkedvesebb meglepetés. Így is lett, Antal atya meghatottan hallgatta a gyerekeket, mint mondta nagy boldogság van a szívében, amiért eljöttek az iskolások, és ő hallhatta a tiszta tekintetű, mosolygós tanulók énekét.

Szigeti Antal római katolikus plébánost 1966-ban szentelték pappá. Csanádapácán szolgált, majd Újkígyós következett, ahol közel három évtizedes szolgálata alatt megújult a templom és a plébána, valamint megépült a Szent Erzsébet szeretetotthon. A plébánost mindezekért 1996-ban Újkígyós díszpolgárává választották. 2007 óta szolgál Békéscsabán, az ő irányításával a belvárosi katolikus templom társszékesegyházi címet kapott. Szigeti Antal 2016-ban ünnepelte aranymiséjét, most pedig a 80. születésnapját.

 

További programok »

FEL