Ötven éve szolgálatban Szigeti Antal

2016. május 7. 15:48 | behir.hu

Április 11-én pappá szentelésük ötvenedik évfordulója alkalmából hatan mutattak be közös szentmisét a szegedi fogadalmi templomban. Az alkalom után bő három héttel Békéscsabán, saját gyülekezetében is megtartotta aranymiséjét a békéscsabai plébános. 

Folyamatosan érkeztek a hívek a belvárosi római katolikus templomba, alig maradt üres hely a padsorokban.Az úgynevezett aranymisén a hívek Isten áldását kérték többek között Szigeti Antal további szolgálatára is.

- A plébános úr egy nagyon lelkiismeretes ember, mind a közösségben, mind a személyes kapcsolatokban. Mindenkinek jó szívvel segít, aki hozzá fordul – árulta el egy idős úr, aki még újkígyósi szolgálata alatt ismerte meg a plébánost.

Szigeti Antal, ahogy korábban is megfogalmazta, az ünnepélyes pillanat korántsem jelenti azt, hogy szolgálatuk befejeződött volna. Azt vallja, hogy az is hozzátartozik a szolgálatukhoz, hogyha az öregségben jönnek a gondok, a bajok, az áldozatok, a betegség, akkor az talán még többet jelent, hiszen Jézus is a szenvedésével és halálával váltott meg bennünket.

- Ez egy jelentős állomás a papok életében, így az enyémben is. Megháláljuk Istennek, hogy ennyi évet megadott nekünk a szolgálatban. Ilyenkor a kezdetektől napjainkig sok emlék az eszembe jut. Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan eljöttek és velem együtt hálát adnak az Istennek. Ez csak erről szól, mindent megköszönök a Jóistennek és az embereknek, amit kaptam tőlük – fogalmazott Szigeti Antal.

FEL