Aranymise a Dómban

2016. április 13. 05:14 | Zsíros András

Pappá szentelésük ötvenedik évfordulója alkalmából hatan mutattak be közös szentmisét a szegedi Fogadalmi Templomban. Az úgynevezett aranymisén a hívek Isten áldását kérték többek között Szigeti Antal békéscsabai plébános további szolgálatára is.

Fél évszázadon át szóltak a hívekhez azok a katolikus papok, akik hétfőn mutatták be aranymiséjüket Szegeden. A dóm plébánosa elmondta, nagy öröm számukra, hogy otthont adhattak az eseménynek, hiszen a Fogadalmi Templom az egyházmegye szíve. Kondé Lajos úgy fogalmazott: „minket is erősít, lelkesít, hogy imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.”

A misét bemutatók között volt Szigeti Antal békéscsabai plébános is, aki szerint az ünnepélyes pillanat korántsem jelenti azt, hogy szolgálatuk befejeződött volna. „A hivatás nem csak arról szól, hogy misézünk, gyóntatunk, keresztelünk és esketünk, hanem azt, hogy élünk, és úgy kell élnünk, hogy az az Isten előtt kedves legyen. Tehát ha az öregségben jönnek a gondok, a bajok, az áldozatok, a betegség, akkor ezt ugyanolyan szolgálatnak kell tekintenünk, mint hogyha aktívan dolgoznánk. Sőt, ez talán még többet jelent, többet ér, hiszen a mi Urunk is az ő szenvedésével és halálával váltott meg bennünket” – vallotta kérdésünkre Szigeti Antal, aki saját plébániáján május 7-én mutatja be aranymiséjét.

A szegedi ünnepélyes eseménnyel április 24-én látható, Kikötő című egyházi magazinunkban részletesebben is foglalkozunk majd.

FEL