Karvezetők és énekkarok találkoztak Békéscsabán

2022. augusztus 14. 18:06 | Szabó Judit

Vasárnap délután, Békéscsabán tartották meg a XIV. Határmenti Karvezető és Énekkari Kurzus záró istentiszteletét, melyet a Körösvidéki Baptista Egyházkerület szervezett.

Az esemény Takács Zoltán lelkipásztor köszöntőjével vette kezdetét vasárnap délután az Október 6. utcai baptista imaházban. Elhangzott, hogy a tanuló karvezetők péntek délután elkezdték a gyakorlást a különleges összejövetelre, amelyen a résztvevők a pandémia után most találkozhattak először.

– Út, híd, kapocs - ezek a szavak juthatnak az eszünkbe erről a találkozóról, a zene ugyanis híd a menny és a föld között. Ez a rendezvény, mely idestova tizenöt évvel ezelőtt indult, átlépte a mai Magyarország határait. Valódi nemzetegyesítésről van tehát szó, amely ékes példája annak a szorgalomnak, tudásnak és akaratnak, amelyet a jelenlévők képviselnek – fogalmazott dr. Takács Árpád főispán köszöntő beszédében.

Az ünnepi istentisztelet során több blokkban csendültek fel énekek.

– Közel ötven ének van, ebből lehettt választani huszonötöt önállóan vagy segítséggel. Most együtt voltak a kezdők a haladókkal. A repertoár mindenféle éneket magába foglalt, hogy ízlés szerint lehessen válogatni – fogalmazott Oláh Gábor, a Baptista Központi Énekkar karnagya

Az alkalom szeretetvendégséggel és egy közös énekkel zárult.

Galéria

További programok »

FEL