Kárpát-medence szerte szólt a Nélküled az egészségügyben dolgozókért

2020. március 30. 18:33 | Hidvégi Dávid

Kárpát-medence szerte szólt egyszerre szombaton az Ismerős Arcok Nélküled című dala, amelyet a dunaszerdahelyi labdarúgó csapat és a magyar válogatott mérkőzései előtt énekelnek el a szurkolók. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájára.

Szombat délután a Kárpát-medence több pontján csendült fel egyszerre a Nélküled című sláger a szlovák első osztályban szereplő FC DAC 1904 Dunaszerdahely kezdeményezésére. Emberek százai énekeltek az erkélyükön vagy a házuk előtt. A felvidéki szurkolók a dunaszerdahelyi labdarúgó klub minden hazai mérkőzése előtt eléneklik ezt a dalt. A Nélküled ezúttal nem a pályára lépő játékosoknak, hanem az egészségügyben dolgozókért szólt, akik példátlan módon dolgoznak nap, mint nap ebben a nehéz helyzetben.

A kezdeményezéshez nagyon sokan csatlakoztak a határokon belül is, így a Békéscsaba 1912 Előre is.

– Tulajdonképpen azért jöttünk össze, hogy megköszönjük az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját. Az első vonalban vannak és az egészségüket kockáztatják a lakosság érdekében. Mi ezzel a gesztussal szerettük volna kifejezni a hálánkat, ezért gyűltünk össze és ezért énekeltük el ezt a számot – fogalmazott Igricz Mihály klubigazgató. Hozzátette: példaértékű a DAC kezdeményezése és nagyon reméli, hogy eljut azokhoz, akikről szól ez az egész.

A dal üzenete az, hogy a magyaroknak össze kell fogniuk, akárhova is viszi őket a sors. A szervezők azt kérik, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez és énekeljék el a DAC himnuszát.

További programok »

Sport

Petri Barnabás húszévesen edző – az öltözőben tisztelet övezi

Manapság nem egyszerű olyan embert találni, aki már rendkívül fiatalon eléri a céljait és megvalósítja az álmát. A sarkadi Petri Barnabás példája jó lehet erre, aki egy súlyos sérülés után nem adta fel, hanem elképzelést váltva maradt a labdarúgásban. Ma Gyulán edző, a gyerekek tisztelik pedig csak pár év korkülönbség van közte és a játékosai között.
11:05
FEL