Kaposi László nem ért egyet a város költségvetésével

2016. március 1. 15:47 | Horváth Szabolcs

Kaposi László, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón értékelte a békéscsabai közgyűlésen elhangzottakat. Három témát emelt ki a meghozott döntések közül a város idei költségvetését, a betelepítési kvóta kérdését és a közoktatási kerekasztalt.    

Kaposi László elmondta nagyjából egyetért a költségvetéssel. A képviselő szerint, a szociális ellátórendszer vagy éppen a sportra szánt összegek rendben vannak, azonban a VAK Zrt. intézményeinek, a Városfejlesztési Kft.- nek, a Médiacentrum Kft.-nek és a CsabaParknak megszavazott összeggel nem ért egyet, ezért nem fogadta el a költségvetést.

Az oktatási kerekasztalnál a képviselő abban látja a problémát, hogy szerinte a Fidesz által életre hívott szervezetek ülnek össze és hiányoznak a helyi pedagógiai intézmények, a vezetőik, illetve a szakszervezetek. A harmadik téma a kötelező betelepítési kvóta kérdése volt, ami Kaposi László szerint egy nem létező fogalom.

- Van egy kötelező elosztási kvóta rendszer, ami arról szól, hogy a menedékkérőknek, akiket előzetesen átvilágítottak, regisztráltak, átmeneti elhelyezést, szállást kell biztosítani, amíg az ügyeik intéződnek – mondta Kaposi László. Hozzátette: az elosztási kvóta sem kötelező. A képviselő értésülései szerint a hazai befogadó állomásokra már több mint ötszáz menedékkérőt fogadtak be arra az időre, amíg a szíriai háborús helyzet rendeződik.   

 

FEL