Kábítószert terjesztettek Szarvason

2020. november 6. 10:41 | behir

A Szarvasi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 26 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi letartóztatását, aki az elmúlt hónapokban legalább kétféle kábítószert terjesztett Szarvason.

A férfi több hónapja Szarvason különböző, előzetesen egyeztetett helyszíneken több alkalommal 3 gramm mennyiségű, kábítószernek minősülő, amfetamin tartalmú ún. speed port, illetőleg szintén több alkalommal, alkalmanként minimum 2 gramm mennyiségű, kábítószernek minősülő kokaint értékesített más személyeknek.

A speed grammjáért 1 500 Ft-ot, míg a kokain grammjáért 25 000Ft-ot kellett fizetni a vevőknek; közben a férfi maga is fogyasztója volt az általa megszerzett kokainnak.

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei 2020. november 3-án vették őrizetbe a férfit, aki kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette elkövetésével gyanúsítható megalapozottan. A törvény a bűncselekményt 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. 

Itthon

Letartóztatta a bíróság a fizetés nélkül távozó vendéget - videóval

Mentősnek adta ki magát, úgy utazgatott az országban egy férfi. Vendégházakban szállt meg, majd fizetés nélkül távozott. A gyanú szerint öt megyében követett el bűncselekményeket. A gyulai rendőrök Pest megyében elfogták és Békéscsabán, a Békés megyei rendőrség fogdájában adtak neki szállást.
08:15
FEL