Június elején kinyit az Árpád fürdő

2020. május 22. 14:04 | behir

Június 4-én a sportolók, egy héttel később már a fürdőzők is birtokba vehetik a létesítményt.

Habár azok a fürdők, amelyek szabadtéri résszel is rendelkeznek, május 4-től országszerte újra kinyithattak, a koronavírus-járvány miatti, fokozott óvintézkedésekre hivatkozva az Árpád Gyógy- és Strandfürdő májusban még nem fogad vendégeket, ahogy sportolókat sem – jelentette be Békéscsaba polgármestere múlt hét hétfőn. Május 22-én, pénteken délután azonban már jó hírrel szolgált a sportolóknak és az úszást kedvelő közönségnek.

Szarvas Péter elmondta, hogy ma megkezdődött az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben a felkészülés a létesítmény fokozatos megnyitására. Első lépésben június 4-től a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub sportolói tarthatják meg edzéseiket az 50 méteres medencében az érvényben lévő higiéniás szabályok betartásával.

A sportolói használat tapasztalatait is figyelem véve, az élménymedence és gyermekmedence üzembe helyezését követően, június 11-től a lakosság számára is megnyílik a strand. A fürdőbe lépésre a Felső-Körös sor felőli bejáraton lesz lehetőség.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint a veszélyhelyzet időtartama alatt a termálvizes medencék, a szauna, beltéri medence kivételével az 50 méteres medence és az élménymedence, gyermekmedence áll majd a fürdőzők rendelkezésére.

A fokozott higiéniai követelmények betartása érdekében a beltéri öltözők, a zuhanyzók és az illemhelyek nem használhatók.

A hatályos szabályozások alapján a fürdő korlátozott létszámban vehető igénybe, a létesítmény területén ugyanabban az időben maximum 560 vendég tartózkodhat.

A városvezetés, a fürdőt üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt., a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Békéscsabai Vízilabda Klub egyeztetését követően hozta meg ezt a döntést.

 

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
15:12
FEL