Jubileumi értékelőt tartott a Szarvasi Vízi Színház

2020. október 1. 07:45 | Vincze Attila

Tízéves jubileumát ünnepelte idén a Szarvasi Vízi Színház. Ez alkalomból tartottak tájékoztatót, ahol az elmúlt évtized eredményeit értékelték. Kiderült többek között az is, hogy az évek során a Szarvasi Vízi Színház Magyarország egyik leglátogatottabb nyári szabadtéri színházává vált.

A Szarvasi Vízi Színház a járványügyi szabályok figyelembevételével tartotta meg a 2020-as előadásait, amelyek ráadásul az első hónapban ingyenesek voltak. A szabadtéri játszóhely tizedik évadának befejezése után, a színház és partnerei, illetve a város vezetése egy szakmai értékelés során beszélt az elmúlt évek sikereiről. Szarvas polgármestere hangsúlyozta, tíz év alatt egyértelműen bebizonyosodott, a vízi színháznak van létjogosultsága.

- Az országban mindenhol tudnak rólunk, köszönhetően a közreműködőknek. Tisztelettel néznek fel a teátrumi társaságra, a Jókai színházra és a szarvasi Cervinus Teátrumra, mert van mögötte teljesítmény, mégpedig úgy, hogy ezt a közönség is elismeri. - fogalmazott Babák Mihály.

Az eseményen részt vett Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is, aki kiemelte, hogy a város kultúrához való hozzáállása követendő példa lehet más települések számára is.

- Akkor, amikor a középvárosok, kisvárosok tanáccsal fordulnak a minisztériumhoz, hogy merre kellene elindulniuk, milyen tennivalóik vannak, akkor én büszkén és bátran mutathatok rá a történelmi Magyarország középpontjára, hogy nézzenek körül Szarvason, hiszen úgy érdemes csinálni - értékelt az államtitkár.

A vízi színház nem lehetne ilyen sikeres az együttműködő tagszínházak nélkül. Szabó Károlyné ügyvezető igazgató szerint mindenki szeret Szarvasra jönni.

- Ami itt van az egy csoda. Az a tapasztalatunk, hogy egyszerűen imádnak idejönni és ha csak a számadatokat nézzük, akkor a több mint hetven tagszínházból a fele már járt Szarvason, ez egy elég szép arány - fejtette ki az igazgató.

A Szarvasi Vízi Színház tíz év alatt 722 előadást tartott, mintegy 430 ezer néző előtt. A legtöbbet játszott darab a Monte Cristo grófja volt.

 

További programok »

Kultúra

FEL