Jubileumi 50 és 15 év - A Vakok és Gyengénlátók Egyesületében ünnepeltek

2019. november 14. 18:08 | Sipos Gábor

A megyei szervezet fennállásának 50, az önálló egyesület megalakulásának 15 éves évfordulóját ünnepelték a Vakos és Gyengénlátók Egyesületénél. A Békés Megyei Könyvtárban mintegy száz vendég jelenlétében emlékeztek meg a kettős jubileumról.

Az összejövetel első órájában egy olyan társasjátékot mutattak be, amely egyesíti a Braille- és a sikkírást, így lehetővé téve a játékot a gyengén látók részére. A társasjátékot kipróbálhatták a vendégek is, így például Nagy Ferenc alpolgármester is élt a lehetőséggel.

A rendezvény fővédnöke Takács Árpád kormánymegbízott volt, akinek a jókívánságait a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója dr. Krizsán Anett tolmácsolta. Köszöntőjében kiemelte, hogy mind a hatóságnak és a hivatalnak, mind az ott dolgozóknak és az egyesület tagjainak is dolgozniuk kell azon, hogy közelebb tudjanak kerülni egymáshoz.

- Nemcsak jogszabályi kötelezettségünk, hanem a belső igényünk is az, hogy a fogyatékkal élőket, a gyengén látókat segítsük. A mi munkánkkal összefüggésben ez elsősorban a hivatali ügyek intézésénél jelenik meg, de nemcsak ezen a fronton, hanem például egy ilyen rendezvény alkalmával is – hangsúlyozta dr. Krizsán Anett.

Az eseményen B. Nagy Julianna műsorvezetésével ismertették az elmúlt 50 év jelentős mérföldköveit és tisztelettel adóztak azon vezetők előtt, akik sokat tettek a Békés megyei lehetőségek kiaknázásáért. A rendezvény előtt Sipos Erika, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnöke elmondta, hogy nagy öröm az életükben ez az esemény.

- 50 évvel ezelőtt alakult meg a megyei szervezet, amely 2004-ben lett egyesületté, ez utóbbinak pedig most van a 15 éves évfordulója. Ezért ünnepeljük az 50 plusz 15 éves jubileumot. Az elmúlt 50 évben sokat fejlődtek a gyengén látók lehetőségei, mind gazdasági, mind technológiai szinten. Aki megteheti, az az okostelefonok segítségével sokat javíthat az életminőségén – fogalmazott Sipos Erika.

A rendezvényen a négy megyei tagszervezet tehetséges tagjai fellépésükkel szórakoztatták a megjelenteket, végül egy száz szeletes tortát vágtak fel a jeles nap alkalmából.

 

További programok »

FEL