Jubilált a Szent István Napi Előzetes a Lencsési lakótelepen – galériával

2023. augusztus 18. 19:09 | Papp Ádám Sándor

A hagyományokhoz hűen az ünnep előtt rendezték meg a Szent István Napi Előzetest a Lencsési lakótelepen. A Lencsési Közösségi Ház programja jubilált, ugyanis harmincadik alkalommal hívták életre.

Mint minden évben ezúttal is a Csorvási Fúvószenekar és Mazsorett Csoportja felvonulásával vette kezdetét a program. A menet a Lencsési úton végighaladva a helyi közösségi házhoz érkezett meg a kísérő érdeklődőkkel egyetemben.

Takács Péter a kulturális intézmény vezetője és egyben a program szervezője arról beszélt, hogy 1992-ben, az első előzetesen mintegy 6-800 fő vett részt, amely pozitív visszajelzés volt a folytatást illetően.

– Most olyan program várja a látogatókat, amely kicsit visszautal az utóbbi harminc évre. A fellépőket úgy kértük fel, hogy akik voltak már az elmúlt években, évtizedekenben, visszatérnek hozzánk. Ebbe a sorba tartozik Hevesi Imrének az együttese, Kerekes Judit és a tanítványai, vagy éppen a Rábai Táncegyüttes. Ezúttal a rendezvény sztárfellépője László Attila lesz – részletezte az intézmény vezetője.

A színpadi produkciókon túl a szervezők a fiataloknak és szüleiknek egyaránt készültek kísérő programokkal, mint például a szabadtéri játszóház, az arcfestés, illetve a lovaglás. 

– Nagyon szeretek lovagolni, meg egyet ugrálóváraztam. Nagyon jól érzem magam, harmadjára vagy negyedjére jöttünk ki a programokra – Szakál Marcell

Az eseményen továbbá megtekinthető a közösségi házban működő Márvány Fotóműhely szabadtéri kiállítása, valamint a rendőrség fegyvertechnikai bemutatója is.

Galéria

 

További programok »

Itthon

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL