Jubiláló természetbarátok

2020. január 19. 06:16 | D. Nagy Bence

A Lencsési Közösségi Ház Természetjáró köre jubileumi ünnepséggel tekintett vissza az elmúlt tizenöt évre. A rendezvényen a kör egyik tagjának fotókiállítását is megnyitották.

1991-es indulása óta a Lencsési Közösségi Ház számtalan közösségnek adott otthont. A természetjáró kör éppen tizenöt évvel ezelőtt találkozott először és kezdett kirándulásokat szervezni.

- Hagyomány a házban, hogy megemlékezünk a jeles évfordulókról, különösen igaz ez azokra a közösségekre, amelyek olyan aktivitással végzik tevékenységüket, mint a Természetjáró kör - mondta el Takács Péter, a közösségi ház vezetője.

A rendezvényen képes összefoglalót láthattak a jelenlevők a csoport történetéről. Zelenyánszki Judit előadását követően Martos Katalin, a Természetjáró kör tagjának fotókiállítását dr. Ferenczi Attila tanácsnok nyitotta meg. Zsibrita Mária, a kör elnöke kiemelte: nagy örömöt jelent, hogy az alapítótagok is jelen lehettek az eseményen.

- A jövő kérdése is fontos, hiszen többen vagyunk már a 80 év közelében, vagy azon is túl, de úgy tűnik nem maradunk utánpótlás nélkül - tette hozzá az elnök.

Az eseményen elhangzott, hogy a jelenleg 67 tagot számláló csoport a tervek szerint a továbbiakban is folytatja Békéscsaba és a megye természeti és épített értékeinek felkutatását és dokumentálását.

 

Galéria

További programok »

FEL