József Attila-díjban részesült Farkas Wellmann Éva

2021. március 15. 08:35 | behir.hu

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából miniszteri művészeti kitüntetéseket ítélt oda.

Kiemelkedő színvonalú irodalmi tevékenysége elismeréseként József Attila-díjban részesült Farkas Wellmann Éva költőt, szerkesztőt – közölte az MTI.

A Marosvásárhelyen, 1979-ben született Farkas Wellmann Éva tizenéves kora óta ír verseket. Székelyudvarhelyen, a Tamási Áron Elméleti Líceumban érettségizett 1997-ben. A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar-angol szakát 2001-ben, irodalom és társadalom elnevezésű magiszteri tanulmányát 2003-ban végezte el, majd pedig 2012-ben az egyetem Hungarológiai Iskoláján szerzett doktori címet.

1998-tól rendszeresen közöl verseket erdélyi és magyarországi irodalmi folyóiratokban, antológiákban, emellett kritikákat és irodalomtörténeti tanulmányokat is publikál magyar és angol nyelven. 

Még egyetemi tanulmányai alatt kezdett el dolgozni, 2012-ig több munkahelye is volt. A Babeş–Bolyai Tudományegyetem újságírói szakának óraadó tanáraként 20. századi magyar irodalmat, míg a Bridge Language Study House nyelviskolában angolt és magyart – mint idegen nyelvet – tanított, illetve a Romániai Magyar Irodalmi Lexikon szerkesztője is volt. 2003 szeptemberétől pedig a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola címzetes angoltanáraként dolgozott.

2011 óta Békéscsabán él, de gyakran „hazajár” Székelyudvarhelyre. 2012-től a BárkaOnline, 2015-től az Unitárius Élet szerkesztője.

További programok »

Kultúra

A Munkácsy Mihály Múzeum új őrzői

Nyugodtak lehetünk, 2021. október 6-tól ugyanis már nem csak muzeológusok és teremőrök vigyázzák a Munkácsy Mihály Múzeum páratlan gyűjteményét – Gyarmati Gabriella művészettörténésznek, a szoborbemutató koordinátorának írása.
2021. október 19. 18:55
FEL