Jövő héttől indulnak a napközis Erzsébet-táborok

2020. június 22. 16:12 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Idén nyáron 8 héten keresztül hétfőtől-péntekig várják majd a gyerekeket a napközis Erzsébet-táborok az ország minden pontján. A járványveszélyre való tekintettel ebben az évben az intézmények maximum 20 fős táborokat indíthatnak, amelyek tervezett programjaival pályázhattak a Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz.

A Dobozi Általános Iskola négy éve szervez különböző tematikájú napközis Erzsébet-táborokat. Az egyik dobozi táborozó csoport tavaly még a zánkai Erzsébet-táborba is eljutott, ahol a gyerekek sárkány-hajóztak, sokat fürödtek a Balatonban és életre szóló élményekkel tértek haza.

A dobozi iskola diákjai a nyári szünetben a Terülj-terülj asztalkám gasztronómiai, az Ökokerekek és Meseremekek elnevezésű mesékkel és kerékpártúrákkal színesített, valamint az Éneklő ifjúság című zenés táborokban vehetnek részt iskolatársaikkal, akikkel a járvány miatt már három hónapja nem találkoztak, csak a pénteki bizonyítványosztáson.

– A járványra való tekintettel nagyon jól jön a családoknak ez a táborozás, hiszen a hétköznapi gondokat le tudjuk venni a vállukról, olyan téren is, hogy  a szülők nyugodtan mehetnek munkába, mert tudják, a gyermekük biztos helyen tartózkodik – mondta el a táborokkal kapcsolatos tapasztalatát a Dobozi Általános Iskola intézményvezetője, Zsigmond Károly.

2020 nyarán 8 héten át tartanak majd az Erzsébet-táborok június 29-től, amelyekre a táborokat szervező oktatási, szociális és kulturális intézmények jelentkezhettek.

– Amellett, hogy a gyermekek napi négyszeri étkezést kapnak, az Erzsébet-táborok az élményprogramok terén is kimagasló lehetőségeket nyújtanak. Az intézmények, pedagógusok szervezik a programokat, az Erzsébet Alapítvány szakmai javaslataival, illetve kvázi kötelező programelemek megjelenítésével – közölte megkeresésünkre Darabánt Judit, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kommunikációs igazgatója.

A programelemek a sport, egészségtudatos életmódra, környezettudatosságra, művészeti nevelésre, önismeretre, közösség építésre és kompetencia-fejlesztésre fókuszálnak, emellett a kirándulások is kiemelt jelentőséggel bírnak egy-egy Erzsébet-táborban. Idén emellett a szakemberek megtanítják a gyermekeknek azt is, hogy hogyan lehet hatékonyan védekezni a vírusokkal szemben a táborokban.

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL