Jövő hétvégén kezdetét veszi a Csaba Napok

2016. június 30. 10:48 | Laczkó Viktória

A fesztiválszezon közepén járunk, egymást érik a programok. Nincs ez másképp Békéscsabán sem, ahol július második hétvégéjén rendezik meg a II. Csaba Napokat. Az egész család számára kikapcsolódást nyújt a kétnapos rendezvény a CsabaParkban - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A 2014 óta működő turisztikai látogatóközpontba szervezett rendezvény első napján családi programok, egész napos gyermekprogramok, vetélkedők várják az érdeklődőket. A vetélkedőn külön feladatokat oldhatnak meg a nők, a férfiak és a gyerekek is. A feladatokon való részvétel később még szerepet kap, ugyanis azok között, akik ezeken elindulnak sorsoláson vehetnek részt. A győztesek egy Ferrari tesztvezetést nyernek jutalmul - mondta el a rendezvény védnöke, Kozma János. A gyermekekre is gondoltak, abban az esetben, ha egy fiatal is nyer egy kört az 500 Le autóval, őt természetesen egy felnőtt viszi el egy körre. Ezen kívül ingyenes ugrálóvár, eurojumping, bábszínház várja az érdeklődőket.

Ezzel párhuzamosan tánc és sportbemutatók színesítik a napot. Találkozhatnak Pasenko bohóccal és a Fülemüle tagjaival is. Fontos hangsúlyt kap az egészség is. Ingyenes szűrővizsgálatnak vethetik alá magukat a látogatók 11 és 15 óra között a BMKK Dr. Réthy Pál Tagkórház jóvoltából.

Július 9-én rendezik meg a Békéscsaba Szépe versenyt, amire a 10 döntős lány már nagy izgalommal készül - mondta el a főszervező. Lesz lecsófőző verseny is, délután 14 órakor. 

Hagyományteremtő szándékkal életre hívják a csabaiak és a Békéscsabáról elszármazottak világtalálkozóját is.  Az EB döntőre kíváncsi szemek egy kivetítőn követhetik a 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság legizgalmasabb perceit.

Hanó Miklós alpolgármester elmondta: a kétnapos rendezvény célja az, hogy összehozza Békéscsaba és valamennyi Csaba nevű település értékét és értékteremtő közösségét.

A fellépők soraiban Évi Tündér, Tücsök Peti és Hangya Levi, Presits Tamás és Spergel Anna bábelőadása szerepel, majd késő délutántól Csordás Ákos, Unique, Mad Gun, Bódi Guszti és a Fekete Szemek, Szandi és végül Pataky Attila is ellátogat július 9-én a CsabaParkba.

Az ingyenesen látogatható programok mind a két napon 10 órakor kezdődnek. A kijutást szombaton a Szent István térről induló, majd ingázó lovas kocsi, vasárnap pedig a Dottó vonat biztosítja. 

FEL