Jótékony pofonok csattantak

Ökölvívó gálát rendeztek Békéscsabán.

Nemzetközi Ökölvívó Gálát rendeztek Békéscsabán. Hazánkat a Surman Boxing Team képviselte, az ellenfél a német Mühldorf volt a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A békési klub 2004 óta képviseli a megyét a boksz világában és számos hazai, illetve külföldi egyesülettel ápol baráti kapcsolatot. A mostani ellenféllel, a mühldorfi gárdával már tavaly is vívtak egy csapatmérkőzést, ez a találkozó volt a visszavágó a párharcban, ráadásul jótékonysági céllal.

– Az ökölvívó gála fő célja, hogy Pralád, egy beteg kisfiú gyógykezelését próbáljuk segíteni. A tavalyi évben már elindítottunk egy ilyen rendezvényt, akkor egy mezőberényi kislánynak segítettünk, és most úgy gondoltuk, hogy Pralád a soron következő. Valószínű, hogy ennek lesz folytatása és a jövő évben is megpróbáljuk, hagyományt akarunk teremteni – fogalmazott Surman Zoltán elnök, vezetőedző.

A házigazda csapat versenyzői nagyon készültek az összecsapásra, hiszen a segítségnyújtás mellett mindenképpen győzni szerettek volna.

– Most erre a versenyre egy három hetes erőnléti felkészülésünk volt, utána pedig a szakmai ráhangolódás. A nagyobb versenyekre egyébként olyan két hónapos a felkészülési idő – árulta el ifj. Surman Zoltán.

A Surman Zoltán vezette klubot egy kecskeméti és két jászberényi versenyző, míg a mühldorfi együttest nagyszalontai ökölvívók segítették. A gálát Gedó György, az 1982-es müncheni olimpia bajnoka is végigkísérte és figyelte a Békés megyei tehetségeket.

– Tulajdonképpen pedagógiai munkát végzünk, nagyon sok tanár, igazgató barátom van, akik lejönnek az ökölvívó edzésre, mert látják azt, hogy olyan tulajdonságokat fejleszt az ökölvívás, amit egyetlen sportág sem. Mi nem küzdősport vagyunk, hanem technikai sport – emelte ki Gedó György olimpiai bajnok.

A két együttes izgalmas mérkőzést vívott. A csatát végül a magyar klub versenyzői nyerték 24-6 arányban. A csapatok júliusban, Németországban újra megmérkőznek egymással.

Megosztás:

Címke: , ,