Jönnek a mínuszok, de senkinek sem kell a szabadban töltenie az éjszakát

2018. február 23. 12:45 | behir

Mínusz 10 fok alá is hűlhet éjszakánként a levegő a következő hét első napjaiban. A békéscsabai hajléktalanszálló munkatársai felkészültek a hidegre. A nappali melegedő helyiség biztosítása mellett szociális munkásaik folyamatosan járják az utcákat, és forró teával vagy takaróval is segítenek, ha szükséges.

Nem túl tágas, de ha kell, éjjeli menedéknek tökéletesen megfelelhet a hajléktalanszálló nappali melegedője. Itt, ha kell, akár a földre is fektetnek matracokat, hogy senki se töltse az éjszakát a szabadban.

- Az utcai szociális munkások hétfőtől péntekig járják esténként az utcákat, keresik fel az utcán élő klienseinket. Meleg teát, konzerveket és lángos kuponokat szoktak nekik adni, hogy megelőzzék a kihűlés veszélyét, illetve plédeket, hálózsákokat adnak nekik, hogy ne fagyjanak meg. Próbálják beintegrálni őket az intézményünkbe, az átmeneti szállásra vagy a nappali melegedőre, ami most éjszakára is megnyitott a krízisidőszakban -  fogalmazott Hild-Balogh Barbara, az átmeneti szálló szakmai egységvezetője.

A nappali melegedő akár húsz fő befogadására is alkalmas. Az intézmény nemrégiben beszerzett konténerszállásai azonban hamarosan tovább bővítik a férőhelyeket. A már összeállított kilenc konténerből álló blokk a férfi részleget jelenti, vele szemben a nőknek is terveznek hasonló szállást. A modern, hőszigetelt, vizesblokkal ellátott lakószobákba néhány héten belül megérkeznek a bútorok is, ezután vehetik használatba az ellátottak. A krízisidőszak április 30-ig tart, addig fokozott figyelemmel kíséri az intézmény az utcán élőket is.

 

 

 

További programok »

Itthon

FEL