Jön a Kick-box Európa-bajnokág, a békésiek jól felkészültek

2017. augusztus 27. 13:43 | behir

A WAKO Kick-box Világszövetség és a Magyar Kick-box Szövetség versenynaptárában évek óta a szeptember eleje az aktuális utánpótlás világverseny időpontja. Idén szeptember 2-a és 9-e között Macedónia fővárosa, Skopje ad otthont a Kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokságnak.

Népes magyar küldöttség utazik az Európa-bajnokságra, s ebben a küldöttségben különösen nagy létszámmal vesznek részt Békés megye kick-boxosai. Megyénkből három klub, a békéscsabai József Attila Lakótelepi SE, az Újkígyósi Kick-box SzSE és a Mezőberény HED-LAND Sportcsarnok SE versenyzői viselhetik a címeres mezt.

Hosszas felkészülésen vannak túl a versenyzők.  Az első időszakban klub keretben készültek, alapozással, formába hozással. Többen edzőtáborban is részt vettek Orosházán és Csopakon. Az idén a szövetség Csongrádon a point-fighting szabályrendszerben indulóknak, míg Vépen a light-contact és kick-light szabályrendszerben indulóknak biztosított központi edzőtábort a felkészüléshez. Kialakultak a versenysúlyok is, és a kisebb sérülésektől eltekintve semmi sem gátolta a résztvevőket.

A Magyar Kick-Box Szakszövetség által biztosított közös edzőtáborban gyűltek össze a light-contact, kick-light, illetve a ringes szabályrendszerek válogatott versenyzői. Az összetartásnak idén is Vép adott otthont, ahol kiváló körülmények vártak a kick-boxosokra. A tatamizott terem, a felállított ring, illetve az edzők által összeállított speciális étrend is azt szolgálta, hogy a versenyzőknek kizárólag a felkészülésre kelljen koncentrálniuk.

A táborban 3 sportoló kivételével az egész válogatott keret részt vett, amely 53 versenyzőt jelentett, hozzájuk csatlakozott további 5 felnőtt válogatott versenyző, ezzel is segítve a minél hatékonyabb felkészülést. Ez is bizonyítja, hogy idén egy egységes válogatott formálódik.

A központi munkát light-contact és kick-light szakágakban a szövetségi kapitány Dancsó Zoltán és kijelölt segítője Olasz Attila irányította, a ringes versenyzők felkészülését Rehák György és Papp Attila felügyelte.

A szakemberek elmondása szerint bizakodva várják a kontinens viadalt, a fiatalok jó mentális és fizikális állapotban vághatnak neki a szeptember 2-án kezdődő Európa-bajnokságnak.

 

A Békés megyei versenyzők jó formában vannak

 

Az újkígyósiak edzője, Korcsog László így értékelte tanítványa, Pap Nikola felkészülését: Nikola a cadet 2-es lányok 46 kg-os súlycsoportjában lép tatamira Skopjéban. A felkészülés első fázisában egyéni futó- és erősítőterv szerint, majd Debreczeni Dezső csapatával, végül a válogatott pointfighting edzőtáborban készült. Elsőéves cadet 2-es versenyző, ennek ellenére egész évben felvette a versenyt a súlycsoport legjobbjaival. Rendkívül erős, népes súlycsoportjában bravúr kategóriába tartozna éremszerzése, de már korábban is bizonyította, hogy jó formában képes lehet erre.

Dohányos András lányai light-contactban és kick-light-ban indulnak majd: Zsilák Viktória, Kovács Barbara, Szeleczki Lilla jól haladnak a felkészüléssel. A hatszoros világbajnok Dancsó Zoltán edzőtáborából szinte pár nap eltéréssel folytatták a lányok a válogatott edzőtábort, ami jelenleg is tart. A táborok mellett a napi szakszerű edzésekkel növelik a lányok erőnléti, dinamikai állapotát. Az elsajátított védéseket, technikákat küzdelem közben gyakorolják, ami a verseny közeledtével átveszi a fő szerepet. A lányok jó állapotban vannak nincsen sérülésük, jól érzik magukat, szellemileg és fizikailag felkészültek a versenyre.

Hricsovinyi Károly edző tanítványaitól, Kürti Bonitától, Mészáros Attilától és Flack Márktól sikeres szereplést vár. Elvégezték a felkészülést, formájuk a szakágvezetők szerint is beszélve bíztató, és mivel utolsó évesek korosztályukban, eredményes szereplés várható tőlük.

A point-fighting szabályrendszerben indulóknak Király István mesteredző tartott felkészülést Csongrádon. A point-fighting válogatott nagy részben a Halker-Király team Akadémia és a Debreczeni Dezső vezette Békéscsabai Lakótelepi SE gárdájából tevődik össze.

Debreczeni Dezső edző: „Felkészülésünk utolsó szakaszában elmondható, hogy az előre megtervezett feladatokat  maradéktalanul elvégezte a csapat.  Augusztus elején egy 10 napos, jó hangulatú és eredményes, orosházi edzőtábor után, egy hetet töltöttünk a válogatott edzőtáborban Király István  szövetségi kapitány irányítása alatt, ahol a versenyzők új  környezetben, más  ellenfelekkel  tudtak készülni.

Az utolsó két hétben rengeteg gyorsaság-fejlesztő gyakorlatot végeztünk el, ennek is köszönhetően jó formában várjuk a az Európa-bajnokságot. A csapatból többen is jó eséllyel lépnek majd küzdőtérre, bízunk benne, hogy ez az érmek számában is meg fog mutatkozni.”

 

Azért is jók az ilyen központi felkészítő táborok, mert összekovácsolják a válogatott tagjait. Szükség is lesz a jó csapatszellemre, a biztatásra, mert a magyar válogatott az utóbbi években kimagaslóan eredményesen szerepelt és az eddigi eredmények köteleznek. Elősegítheti a jó hangulatot a szurkolók és hozzátartozók, akik elkísérik a csapatot.

 

A verseny menetrendje

 

Lezárultak a nevezések: 37 országból 1429 nevezés érkezett. A magyar csapat szeptember 3-án 12 órakor mérlegel majd a Hotel Continentalban, ahol a szállás is lesz. Szombaton és vasárnap lesz a mérlegelés, akkorra kell hozni a versenysúlyokat. 4-én hétfőn tartják a versenybírók és az egészségügyi kar az eligazítását, a sorsolást, és a WAKO tagországok képviselőinek hagyományos nyitó bankettjét. Kedden tartják a megnyitó ünnepséget és elkezdődnek a selejtezők. Szerdán és csütörtökön szintén egész nap zajlanak a mérkőzések a döntőbe jutásért, 8-án pénteken kerül sor a döntők első részére. Másnap, szombaton rendezik a döntők második részét és egy televíziós közvetítéssel egybekötött gálát. Az Európa-bajnokság a hagyományos „búcsú bulival”, a Sayonara Partyval végződik.

 

Ők képviselik Békés megyét

 

A következő Békés megyei válogatottak indulnak az Európa-bajnokságon:

Kadet 1  fiúk:
28 kg Bánki Brendon (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
32 kg Csiernyik Zsombor (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
37 kg Viczián Dániel (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
47 kg Szák Tamás (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
+ 47 kg Breznyik János (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

Kadet 1 lányok
28 kg
1.Petró Lili (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
2.Kozmann Mónika (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

32 kg Viczián Vivien (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
37 kg Pántya Réka (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

+47 kg Koszecz Boglárka (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

Kadet 2 fiú

57 kg Laczó Tamás (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
63 kg Magyar István (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
Kadet 2  leány
42 kg
1. Hegedűs Hanga (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
2. Leszkó Kitti (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

46 kg
1. Sztraczinszki Petra (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
2. Pap Nikola (Újkígyósi SZSE)

Junior fiúk:

57 kg
1.Viczián Roland (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
2.Hegedűs Botond (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

69 kg
1.Juhász Ábel (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
79 kg
1.Szász Kristóf (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
2.Bálint Zoltán (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

89 kg Opauszki Dávid (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

Junior lányok:
50 kg Breznyik Nikolett (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)

55 kg
1. Laurincz Boglárka (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team)
2.Murvai Vanessza (Mezőberény HED-LAND Sportcsarnok SE)

LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER

Kadet 2 fiúk
Kadet 2 leány
65 kg Kovács Barbara (Békéscsabai Lakótelepi SE)

Junior fiúk

74 kg Mészáros Attila (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym)

Junior leányok
55 kg Zsilák Viktória (Békéscsabai Lakótelepi SE)

65 kg Halász Enikő (Mezőberény HED-LAND Sportcsarnok SE)

KICK-LIGHT SZABÁLYRENDSZER

Kadet 2 leány
46 kg Szeleczki Lilla Kadet 2 leány  (Békéscsabai Lakótelepi SE)
65 kg
1.Kovács Barbara (Békéscsabai Lakótelepi SE)
2.Kürti Bonita (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym)
Junior fiúk
74 kg Mészáros Attila (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym)

Junior leányok
55 kg Zsilák Viktória (Békéscsabai Lakótelepi SE)

K-1 szabályrendszer
Junior 1 fiú
69 kg Flack Márk (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym)

További programok »

FEL