Jól szerepeltek a csabai fit-kides lányok Olaszországban

November elején Olaszországban rendezték meg a fit-kid Európa-bajnokságot, amelyen több békéscsabai fiatal is részt vett. A több napos versenyen eredményesen szerepeltek a csoport tagjai, mind egyéni, mind csapatszámokban.

 

 

Már itthon gyakorolnak azok a versenyzők, akik dobogós helyezéssel tértek haza az olaszországi kontinensviadalról. A csapattagok elmondták, hogy nagyon izgultak a bajnokság előtt, ám az eredmények után már mindenki csak örült.

Az egyéni versenyszámban a legjobb eredményt Csabai Vivien hozhatta haza, ugyanis korcsoportjában a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az egyéni eredmények mellett a csabai klub a csapatszámokban is jól szerepelt. Az Aerofit DSE edzője elmondta: a legtöbben már óvodás korban elkezdik ezt a sportágat, amely torna- és táncelemekből áll össze.

– Ezek a produkciók már több mint egy éve elkészültek, ezeket folyamatosan gyakorolják a lányok. A produkciókkal évközben több versenyen is részt vesznek a lányok. Edzéseken pedig a gyerekek a bemelegítés után lazasági elemeket, erőelemeket, ugrásokat végeznek. Az elkészült gyakorlatokat ezután zenével is gyakorolják a lányok – fogalmazott az Aerofit DSE edzője, Hajtman Erika.

Hajtman Erika hozzátette: versenyzői nagyon sokat készültek, aminek meg is lett az eredménye.

 

Eredmények:

European Open:

Csabai Vivien 1. 6.korcsoport

Szakál Martina 3. 7.korcsoport

Fazekas Laura 5. 8.korcsoport

 

Csapat:

Csabai Vivien-Szakál Martina  II.korcsoport Duó kategória 4. helyezés

Csabai Vivien-Szakál Martina- Uhrin Szimonetta II.korcsoport kiscsapat 9. helyezés

 

II/B kategória:

Kis Dorottya 1. helyezés V.korcsoport

Szamosi Kata 5. helyezés V.korcsoport

Farkas Dalma 2. helyezés  VI.korcsoport

Harmati Laura 4. helyezés VI.korcsoport

 

Csapat:

Kovács Lilla-Tarnótzky Réka 1. helyezés III.korcsoport Duó

Megosztás:

Címke: , , ,