Jól halad a gerlai orvosi rendelő felújítása

2021. március 10. 08:23 | Vincze Attila

A tervek szerint halad a gerlai orvosi rendelő felújítása. A kivitelezők a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként mintegy 163 millió forintból bővítik és korszerűsítik az épületet. Ha minden jól megy, akkor a gerlaiak már idén októberben birtokba vehetik a megújult rendelőt.

Pontosan egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy megújul a gerlai orvosi rendelő, mára pedig szinte alig lehet ráismerni az épületre. A rekonstrukció még a tavalyi év második felében kezdődött el. A rendelő bővítésén túl energetikailag teljesen megújul az épület, amelynek részeként új nyílászárókat, külső homlokzati és tetőszigetelést kap, valamint korszerűbb lesz a fűtési rendszer is. A kivitelezés jelenleg az előzetes ütemtervnek megfelelően halad.

– A melléképület bontásával, illetve a területen lévő bontási munkálatokkal elkészült a kivitelező, a belső bontás is jól halad. Korábban már megtörtént az új épület alapozása és falazása, jelenleg a gipszkartonozás van folyamatban, a tető pedig most is készül – tájékoztatta a behir.hu-t Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A felújított épületben egy felnőtt háziorvosi és egy gyermekorvosi rendelő kap helyet. A bővítésnek köszönhetően külön váróterem fogadja majd az egészséges, illetve a beteg gyermekeket. A látogatók számára akadálymentesített kiszolgáló helyiségek is rendelkezésre állnak majd.

– A szakemberek kialakítanak egy kisebb helyiséget, ahol megoldhatóak lesznek a közösségi foglalkozások, illetve itt tudunk majd lehetőséget biztosítani az esetleges csoportos kezeléseknek, például a gyógytornának. Ha egy orvos több, azonos betegségben szenvedőt hívna össze, akkor ez a létesítmény arra is alkalmas lesz – fogalmazott Szente Béla, a körzet ökormányzati képviselője.

A tervek szerint a gerlaiak idén októberben vehetik majd birtokba a megújult orvosi rendelőt.

További programok »

Önkormányzati hírek

Átvette megbízólevelét Szarvas Péter polgármester – galériával

A Helyi Választási Bizottság elnöke a június 9-i önkormányzati választás eredményének megfelelően átadta megbízólevelét Békéscsaba polgármesterének szerdán. Szarvas Péter – aki immár 10 éve vezeti a települést – október elsején veheti fel az újabb öt évre szóló mandátumát.
2024. június 19. 12:00
FEL