Jól halad a Balassi energetikai korszerűsítése

2019. április 28. 09:53 | behir

A tervek szerint halad a Balassi Bálint Művészetek Házaenergetikai korszerűsítése. A patinás épület 116 millió forintból újul meg a Terület- és Településfejlesztési és Operatív Program támogatásával.

Mint azt dr. Sódar Anita, a Békéscsaba Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta, a kivitelezés az ütemezésnek megfelelően folyik, elkészültek az épület belső átalakítási, felújítási munkái. A gépészet teljes körűen elkészült, beépítettek egy kondenzációs kazánt, a konvektorokat pedig valamennyi helyiségben radiátorokra cserélték, emellett pedig a támogatás feltételeként akadálymentes bejárati ajtó és vizesblokk is része a beruházásnak.

 

Fotó: Milyó Pál

 

Most az Irányi utca felőli oromfal hőszigetelési munkáit végzi a kivitelező, illetve a tetőszerkezetet erősíti meg, hogy utána a napelemes rendszert fel tudják helyezni a tetőre. Hátra van még a tetőfödém szigetelése, valamint a műkőlábazat elhelyezése is.

Mlinár Pál, a Hétpróbás Néptánciskola vezetője elmondta, korábban szinte az utcát fűtötték, korszerűtlen volt a fűtésrendszer és elhasználódtak a nyílászárók, a felújításnak köszönhetően jelentősen javul a helyzet. Hozzátette: az átalakítás közben az oktatásban sem volt fennakadás, először a fenti részt ürítették ki, lent a kivitelezők dolgoztak, utána pedig cseréltek.

 

A fejlesztés a TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00002, a Békéscsaba, Luther u. 6. szám alatti Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza önkormányzati épület energetikai korszerűsítése projekt keretében valósul meg.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Forgalomkorlátozások Békéscsabán, kerékpárforgalmi létesítmények építése miatt

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című,TOP-6.4.1-16-BC1-2017-0002 azonosítószámú projekt keretében valósítja meg 930 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
2020. június 1. 18:07
FEL