Jól halad a Balassi energetikai korszerűsítése

2019. április 28. 09:53 | behir.hu

A tervek szerint halad a Balassi Bálint Művészetek Házaenergetikai korszerűsítése. A patinás épület 116 millió forintból újul meg a Terület- és Településfejlesztési és Operatív Program támogatásával.

Mint azt dr. Sódar Anita, a Békéscsaba Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta, a kivitelezés az ütemezésnek megfelelően folyik, elkészültek az épület belső átalakítási, felújítási munkái. A gépészet teljes körűen elkészült, beépítettek egy kondenzációs kazánt, a konvektorokat pedig valamennyi helyiségben radiátorokra cserélték, emellett pedig a támogatás feltételeként akadálymentes bejárati ajtó és vizesblokk is része a beruházásnak.

 

Fotó: Milyó Pál

 

Most az Irányi utca felőli oromfal hőszigetelési munkáit végzi a kivitelező, illetve a tetőszerkezetet erősíti meg, hogy utána a napelemes rendszert fel tudják helyezni a tetőre. Hátra van még a tetőfödém szigetelése, valamint a műkőlábazat elhelyezése is.

Mlinár Pál, a Hétpróbás Néptánciskola vezetője elmondta, korábban szinte az utcát fűtötték, korszerűtlen volt a fűtésrendszer és elhasználódtak a nyílászárók, a felújításnak köszönhetően jelentősen javul a helyzet. Hozzátette: az átalakítás közben az oktatásban sem volt fennakadás, először a fenti részt ürítették ki, lent a kivitelezők dolgoztak, utána pedig cseréltek.

 

A fejlesztés a TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00002, a Békéscsaba, Luther u. 6. szám alatti Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza önkormányzati épület energetikai korszerűsítése projekt keretében valósul meg.

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL