Jöhet az utolsó lépés – a BRSE nyolcadszor játszhat bajnoki döntőt

2023. április 16. 08:10 | Kovács Dávid

Amennyiben a Swietelsky-Békéscsaba harmadszor is legyőzi a Szent Benedek Röplabda Akadémia csapatát a női röplabda Extraliga elődöntőjében, akkor lezárhatja a párharcot. A vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu Youtube-csatornáján.

Az ötszörös bajnok egy hete az elődöntő első mérkőzésén 2-0-s hátrányból, meccslabdát is hárítva nyert 3-2-re, majd szerdán hasonló izgalmak következtek: a BRSE már 2-0-ra is vezetett, majd a harmadik szettben meccslabdája is volt, végül újra öt szettben diadalmaskodott és közel került a fináléhoz.

Molcsányi Rita szerint megvan a jó és a rossz oldala is annak, hogy eddig két maratont futottak az elődöntőben.

– Szerintem pont ez az egyik erőssége a csapatnak, hogy szinte az összes 3:2-es mérkőzést meg tudtuk nyerni és nem inogtak meg a kezek a szorosabb szituációkban. Persze jobb lenne minden meccset 3:0-ra hozni, mert mindenki kipihentebb és boldogabb lenne, de ez előny is lehet abból a szempontból, hogy a későbbiekben ezeket a tapasztalatokat tudjuk hasznosítani és nem mondjuk a döntőben kerülünk először ilyen helyzetbe – fogalmazott a csabai csapatkapitány a klub hivatalos oldalán.

Tóth Gábor is úgy gondolja, nem érdemes bosszankodni a történtek miatt, arra kell építeni, amiben jobbak vagyunk.

– Elvesztettük a második meccs felett a kontrollt, amit nem éreztem indokoltnak. A harmadik szettben hibáztunk meccslabdánál, de aztán megint tanúbizonyságot tettünk arról, hogy egy csapat vagyunk, közös az érdek és borzasztó nagy szívvel harcolunk. Erősek vagyunk, de a szezon végén meg kellene tanulnunk ezt az erőt optimálisabban beosztani. Igazságos a 2–0-s vezetés, mert mi éltünk a lehetőségeinkkel. Fizikálisan jobb állapotban vagyunk annak ellenére, hogy náluk talán nagyobb a mozgástér a cserelehetőségeket illetően, szóval nem félek attól, hogy hosszú meccs lesz, rövid pedig csak akkor lehet, ha mi gyorsan nyerünk. Most kizárólag erre kell fókuszálni, nem az előző kettőre és nem is a tétre, mert az nem vezet jóra. Lépésről lépésre, szettről szettre kell építkeznünk – emelte ki a vezetőedző.

A párharc harmadik mérkőzését Bátkai-Katona Ágnes és Árpás Krisztina vezeti. A 17 órakor kezdődő találkozót élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu Youtube-csatornáján.

 

További programok »

FEL