Röplabda: Magabiztosan nyert a BRSE a Szent Benedek ellen - galériával

2022. október 29. 20:45 | Kovács Dávid

Az előző szezonban ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba 3-0-ra nyert a bronzérmes Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen a női röplabda Extraliga 2. fordulójában, szombat este.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–SZENT BENEDEK RÖPLABDA AKADÉMIA 3:0 (11, 23, 18)
Extraliga-alapszakasz, 2. forduló, Békéscsaba, 900 néző. Vezette: Tillmann, Szabó
BRSE: Drpa 18, Vasileva 12, Bodnár 6, Pintér 12, Aktas 9, Bagyinka 5. Csere: Molcsányi (libero) Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.
SZBRA: Grbac 3, Stijepic 13, Vacsi 2, Jankovic 5, Koleva 6, Nacsa-Pekárik 5. Csere: Balogh (libero), Szerényi, Boshnakova, Herbin-Baker. Vezetőedző: Dejan Desnica.

Mindkét csapat győzelemmel rajtolt, míg a BRSE magabiztosan verte a Kaposvárt, addig a Szent Benedek 2-0-s vezetés után csak 3-2-re diadalmaskodott Újpesten. A hazai együttesben kisebb sérülése után felépült Marta Drpa és a kezdőcsapat tagja volt, a vendégeknél azonban liberó poszton Fáth Kinga hiányzott, így a 20 esztendős Balogh Emmára hárult ez a feladat.

A házigazda kezdett jobban, villámgyorsan ellépett négy ponttal, így a vendégek szerb vezetőedzője, Dejan Desnica időt is kért (7-3). A BRSE nyitásban és blokkban is jól teljesített, míg a fürediek fogadójátéka nem állt össze (14-5). Tóth Gábor együttese szinte nem is hibázott a nyitó szettben, Pintér Andrea és Bodnár Dorottya is ászokkal sokkolta az ellenfelet, amely ugyan legalább a tíz pontot elérte, de esélye sem volt a felzárkózásra. Közel húsz perc után Pintér zárta le a szettet és szerzett előnyt csapatának (25-11).

A térfélcsere után is az első szetthez hasonló volt a forgatókönyv: jó csabai nyitány, négypontos előny és füredi időkérés (7-3). Ez azonban most jót tett a története legjobb szezonját tavasszal lezáró Szent Benedeknek és sorozatban öt ponttal válaszolt (7-8). A csabaiak gyorsan fordítottak, a rivális azonban nem hagyta magát leszakítani, sőt, egyszer-egyszer előrébb is járt (15-17). A szetthajrá 20-20-as állásról kezdődött, ekkor Ceyda Aktas állt csapata élére, végül szoros küzdelemben a második szettlabdát értékesítve duplázuta meg az előnyét a Csaba (25-23)

A harmadik szett elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól (7-7). Ezt követően Ralitsa Vasileva zárta le a meccs egyik leglátványosabb labdamenetét, a vendégek mestere pedig rögtön magához is hívta játékosait (12-9). Próbált ellenfele nyomában maradni a jelentős változásokon áteső füredi csapat, de a hazaiak lendületesen röplabdáztak és nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A BRSE az első meccslabdát értékesítve lezárta meccset és megőrizte 100 százalékos mérlegét (25-18).

Tóth Gábor együttese a 3. fordulóban az UTE otthonában lép pályára. A Swietelsky-Békéscsaba–Szent Benedek találkozót hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Tóth Gábor: Okosan használtuk ki a Füred gyengeségeit, azonban az első szett után csökkent a koncentráció. Elégedett vagyok, hogy ismét a kellő agresszivitással harcoltunk, ezt az utat kell folytatnunk!

Dejan Desnica: Szeretnék gratulálni a Békéscsabának, amely jelenleg jobb formában van a mi csapatunknál, az első szettben pedig remekelt és hiba nélkül játszott. A második játszma fontos lett volna számunkra, a harmadikban pedig ellenfelünk jobban blokkolt és nyitott is. Egyértelmű, hogy komolyan kell venni őket idén. Mi pedig készülünk a következő mérkőzésre és igyekszünk lépésről lépésre haladni.

 

Galéria

További programok »

Sport

FEL