Joe Biden ringbe szállhat az amerikai elnöki székért

2020. június 6. 16:26 | behir

Barack Obama egykori alelnöke megszerezte az elnökjelöltséghez szükséges számú delegátust.

Joe Biden a héten megszerezte a szükséges szavazatszámot, ezzel az elegendő delegátust is, így a novemberi elnökválasztáson ő lesz a Demokrata Párt elnökjelöltje, olvasható a politikus péntek esti közleményében.

Kedden Washington mellett több tagállamban is előválasztást tartottak mind a republikánusok, mind a demokraták.  A demokrata választásokat mindenhol Biden nyerte, valódi vetélytárs nélkül: Bernie Sanders vermonti szenátor – aki a 2016-os választások idején is az elnöki székért kampányolt – még áprilisban visszalépett. Biden a keddi előválasztásokon megszerezte az elnökjelöltté választáshoz szükséges 1991 delegátust, így novemberben ő küzdhet meg a jelenlegi elnökkel, Donald Trumppal.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Világ

Nem tudják, miért pusztulnak el az elefántok Afrikában

2019-ben komoly aggodalmat okozott a természetvédőknek a botswanai elefántpusztulás: rövid idő alatt több mint száz egyed tetemét találták meg, a legtöbb állattal lépfene végzett. Az idén még súlyosabb helyzet alakult ki az afrikai országban, és ami különösen ijesztő: egyelőre a szakértőknek sincs elképzelése arról, pontosan mi is áll a háttérben.
2020. július 12. 17:51
FEL