Jó ütemben halad a Békéscsabai Röplabda Akadémia építése

2019. november 7. 09:28 | Papp Ádám Sándor

Már tető alatt a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnoka. A tervek szerint november közepére már zárható állapotban lesz a sportkomplexum.

A munkálatok még március végén indultak. A kivitelező a munkaterület átvétele után a raktárak és a sportpálya bontásával indította a munkát. Az akadálymentesítés után kezdődhetett meg a közel 2200 négyzetméteres munkacsarnok alapjának építése. Az épületben a tervek szerint három szabvány méretű röplabdapálya kaphat helyet. Baran Ádám, a klub elnöke korábban elmondta, a fejlesztés célja az is, hogy a város oktatási intézményeinek igényeit kielégítsék.

 

 

A szakemberek júliusra elkészítették az épület alapszerkezetét, amely az aula és a három szabvány méretű röplabdapálya alapja is egyben. Augusztusban kezdődött el a munkacsarnok falazása, hőszigetelése és a kivitelező a hónap végén már a tetőszerkezetet készítette.

Jó ütemben halad az építkezés, hiszen októberben már tető alá került a sportkomplexum. Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke elmondta: a tervek szerint november közepére már zárható állapotban lesz az akadémia csarnoka.

– Mindez azt jelenti, hogy az elektromos szerkezetek beszerelését követően, illetve a gépészet egyes fontos részeinek megvalósítását követően fűthető lesz a létesítmény. Decemberben a téli precíziós munkák kezdődnek: parketta, lelátó és az öltözőknek a fejlesztése is meg fog valósulni – hangoztatta az elnök.

 

 

Nagy Attila, a BRSE utánpótlás szakmai igazgatója kiemelte, hogy a sportkomplexum átadása után a munkacsarnokban koncentrált munkát tudnak végezni.

– Ami mindenféleképpen változás lesz az eddigi munkarendhez képest, hogy itt egy helyszínen, három pályán fogunk tudni délután 3 órától este 9 óráig edzéseket tartani. Egymásra lehet építeni korosztályok edzéseit, illetve azonos korosztályokat tudunk egymás mellett edzeni. Sokkal könnyebb egy ilyen infrastruktúrában dolgozni, könnyebb a logisztika is – emelte ki Nagy Attila.

Az utánpótlás szakmai igazgató azt is elmondta, hogy a klub közel 400 sportolója modern körülmények között röplabdázhat majd ebben a csarnokban, amely nemzetközi szintű utánpótlásverseny lebonyolítására is alkalmas lesz. A tervek szerint az épületet 2020 márciusában adják majd át.

További programok »

FEL