Jó hírek a csabai piacról - Szombaton minden árus kinyithat

2021. március 12. 10:50 | Sipos Gábor

A március nyolcadikán életbe lépő új pandémiás szabályozás vesztesei közé tartoztak a piaci árusok is Békéscsabán. A szerdai piacnapon csak az élelmiszereket árusítók nyithattak ki. A piac vezetése akkor azt ígérte, hogy még ezen a héten utánajárnak a lehetőségeknek.

A hétfőn életbe lépő kormányhatározatban szerepelnek a piacok és a szabályozás szerint nyitva is lehetnek azok. A törvény viszont tételesen kitér azoknak az üzleteknek a bezárására, amelyek nem végezhetnek értékesítést. Így alakult ki az a furcsa helyzet, hogy a szerdai piacnapon csak az élelmiszereket árusítók kínálták portékáikat a csabai piacon.

Érdeklődésünkre a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a pénteki döntés alapján jó hírrel szolgálhat mind az árusok, mind a vásárlók számára: a szombati piacnapon már nyitott standokkal dolgozhat mindenki.

- Sajnos nagyon eltérő a törvény értelmezése, így írásbeli állásfoglalást kértünk a hatóságoktól. Mi úgy értelmeztük, hogy a tevékenység és a termékkör számít. Miután írásban nem kaptunk határozott választ, ezért úgy döntöttünk, hogy a vásárlók és az árusok számára is kedvező értelmezés mellett tesszük le a voksunkat, így a szombati piacnapon már minden árus kinyithat a csabai piacon – hangsúlyozta Kozma János.

Mindemellett nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra. Hangsúlyozom, hogy a pandémiás intézkedések érvényben maradnak a piac területén. Kérjük, hogy a piacra látogatók fokozottan figyeljenek és tartsák be a járványügyi szabályokat! A szabályos maszkhasználatot folyamatosan ellenőrizni fogjuk - tájékoztatta hírportálunkat a vezérigazgató.

További programok »

FEL