Jó hétvégét zártak a csabai atléták

2024. április 25. 16:15 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Eredményes hétvégét zártak a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői mind nemzetközi, mind hazai porondon. Kovács Alexandra a török rendezésű gyalogló vb-n teljesített jól, míg a szolnoki dobóversenyen hét békéscsabai atléta került a legjobb nyolc közé, volt aki több versenyszámban.

A törökországi Antalya adott otthont a WA Gyalogló Csapat Világbajnokságnak, ahol a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubot Kovács Alexandra képviselte április 21-én. A csabai klub gyaloglója az U20-asok között volt érdekelt 10 kilométeren. 

– Szeretném élvezni a versenyzést a világklasszis gyaloglók között és bízom benne, hogy értékes tapasztalatokat szerzek – mondta el még a világbajnokság előtt Kovács Alexandra, aki Urbanikné Rosza Mária versenyzője.

A körülmények korántsem voltak ideálisak a vb-n – írta a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club közleményében. A rendezők helyi idő szerint 8 óra helyett 12 óra 55 perckor lőtték el a rajtot, így a mezőnynek a délutáni napsütéssel meg kellett birkóznia. A versenyző a magyar csapatból a legjobb helyezéssel, a 28. helyen zárta a versenyt, időeredménye: 49:12 volt.

A nemzetközi megmérettetés mellett a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői eredményesen szerepeltek a szolnoki II. Tiszavirág Kupán is. A dobóversenyen számos versenyzővel vett részt a csabai egyesület.

 

 

– Eredményes felkészülési verseny volt, ahol több szép eredmény is született. Csizmazia Áron és Baukó Petra eredménye biztató a kvalifikációk előtt – értékelte a versenyt Solticz Kálmán edző.

A versenyzők diszkoszvetésben voltak a legsikeresebbek, Baukó Petra 44.97 méteres eredménye, valamint Csizmazia Áron 45.98 méteres egyéni csúcsa első helyet ért. Ugyancsak Baukó Petra súlylökésben második lett 12.78 méterrel, valamint U18-as korosztályban második helyezést ért el Bogdán Gréta 11.52-es egyéni csúccsal, U16-os korcsoportban Mórocz Nikoletta harmadik lett 8.70 m egyéni csúccsal. Csizmazia Áron súlylökésben harmadik lett 14.45 méterrel, valamint U16-os korosztályban Laczkó Tamás 12.75 egyéni legjobbal a negyedik helyen végzett. Emellett diszkoszvetésben U16-os korosztályban Oláh Dénes 37.69 méterrel az ötödik lett, továbbá idei legjobb eredményével, 32.03 méterrel Kovács Mónika a nyolcadik helyet szerezte meg.

 

Forrás: Kopp Békéscsabai Atlétikai Club

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL