Jeles András újra mozifilmet rendez

A rossz árnyék gyártására 250 millió forint támogatást kapott a Magyar Nemzeti Filmalaptól.

Jeles András Kossuth- és Balázs Béla-díjas alkotó 13 év után újra mozifilmet rendez. A rossz árnyék címet viselő film gyártására 250 millió forint támogatást kapott a Magyar Nemzeti Filmalaptól.

Az Oszkár-díjas Nemes Jeles László édesapjának forgatókönyvéből készülő film forgatása május végén kezdődik. A rendező korábbi munkáihoz hasonlóan A rossz árnyék is egy történeten túli világ általános és aktuális állapotát mutatja be.

A rossz árnyék főhőse egy különleges képességekkel megáldott huszonéves fiatalember és restaurátor apja. A szimbolikus film központi motívuma ifjabb Hans Holbein reneszánsz festő emblematikus alkotása, a Követek, amelyről barátja megrendelésére másolatot készít a restaurátor. A mestermű rejtett üzeneteinek felfejtésével párhuzamosan bontakozik ki a cselekmény, amelyből kiderül, hogy a restaurátor számára a másolat megalkotása nem csupán egy szakmai próbatétel, hanem egy titkokkal teli kutatás is, amely egész életét más megvilágításba helyezi. 

A film producerei Muhi András és Ferenczy Gábor lesznek. Az operatőr Medvigy Gábor, látványtervezője Árvai György, jelmeztervezője pedig Szűcs Edit lesz. A szereplők válogatása jelenleg folyamatban van.

(MTI)

Megosztás:

Címke: , , , ,