Játszótéri fejlesztések közmunka programból Szarvason

2019. július 10. 17:23 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Különleges mozdonyok kerülnek négy szarvasi játszótérre. Az egyik közmunka programnak köszönhetően korszerű és biztonságos játszótéri elemeket készítettek közfoglalkoztatottak. Az összesen 1 millió 640 ezer forint értékű eszközöket kedden mutatták be a Komép székhelyén, de a tervek szerin a gyerekek már a hétvégén birtokba vehetik azokat.

A Szarvasi Komép Városgazdálkodási Nonprofit Kft. a Start Közmunkaprogram részeként több mint másfél millió forint értékben vásárolta meg 4 játszótéri eszköz darabjait. A biztonsági szabványok miatt a közfoglalkoztatottak nem gyárthatták le a játékok darabjait, amelyeket ezért egy megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező cégtől szereztek be, majd ezt követően állították össze az elemeket – mondta el az önkormányzati cég ügyvezetője. Pákozdi János hozzátette: a közmunkaprogramban résztvevő foglalkoztatottak a következő napokban helyezik ki és betonozzák le a játszótéri eszközöket.

– A közmunka programban néhány tevékenységhez már eddig is kaptunk gépeket, eszközöket. Fontosnak tartjuk, hogy a közmunkások ne csak seprűvel és gereblyével látassék, éppen ezért  megveszünk bizonyos alkatrészeket – mint ezeknek a játszótéri eszközöknek az elemeit és ezeket közmunkások állítják össze, ők helyezik el, és ők is fogják karbantartani. Így az itt dolgozó mondhatja, majd a gyermekének, a szomszédjának  ezeket én raktam össze, én csináltam, a munkámnak van látszata és eredménye – fogalmazott Szarvas polgármestere. Babák Mihály hozzátette: a játszóelemek folyamatos amortizációja miatt pedig mindig új eszközökre van szükség, mivel az önkormányzat szem előtt tartja a gyermekek biztonságát.

A fából készült mozdonyokon mászófal és csúszda is van. A négy játszótéri eszközt a gyerekek a tervek szerint már a hétvégén használhatják a Székely Mihály téri, Kacsa tó környéki, Vásártéri és Zöldpázsit téri játszótereken.

FEL