Januárban jön a Kecskeméti Kft. – Békés Megyei Teremkupa

2022. december 12. 06:24 | behir.hu

Minden korábbinál több csapat részvételével rendezik meg január első felében a Kecskeméti Kft.– Békés Megyei Teremkupát, melynek során a megyei nagypályás labdarúgócsapatok harmadszor döntik el, hogy ki lesz az újesztendő bajnoka teremben.

A sorozat 2020-ban nőtte ki magát a megyei I. osztályú együttesek korábbi kondorosi tornájából. Az újszerű kiírást első alkalommal a Szeghalom, másodszor a Körösladány nyerte. Mivel a Sebes-Körös parti város képviselői NB III-ban szerepelnek, nem védhetik meg a címüket.

A 2021-es esztendőben a pandémia nem tette lehetővé a lebonyolítást, tavaly azonban a korábbi mintára szabva, ismét sor kerülhetett a sorozatra, 2023-ban pedig minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett lesz lebonyolítva. A selejtezőkre január 7-én és 8-án a szeghalmi sportcsarnokban kerül sor 24 csapattal, január 14-én Orosházán pedig 12 csapat lép pályára, másnap délután szintén az Eötvös téri sportcsarnokban lesz a döntő, a csoportok győzteseinek részvételével.

A szervezők a megye I-es együtteseket szétosztva, a területi elveket és a résztvevők időrendi beosztásra vonatkozó kéréseit figyelembe véve, kilenc kvartettbe sorolták a nevező alakulatokat. A divíziókon belüli sorrendet körmérkőzések döntik el, ennek alapján a legjobbak jutnak el az orosházi fináléba. A játék ezúttal is 5 X 2 méteres kapura zajlik, ami gyorsabbá, élvezhetőbbé teszi a mérkőzéseket, és gyakran eltünteti a nagypályán megmutatkozó osztálykülönbségeket.

A rekord létszám miatt módosult a döntő programja. A korábbi évek egyenes kieséses lebonyolítását új rendszer váltja. A kiírás értelmében a kilenc csoport győztese hármas divíziókban vív körmérkőzést, a fináléba jutásért, ahol a legjobbak hasonló módon döntik el a dobogós helyek sorsát.

A csoportbeosztások
A-csoport: Sarkadi KLE, Mezőmegyer SE, Kevermes SE, Okány KSK
B-csoport: Jamina SE, Elek USE, Békési FC, Köröstarcsa KSK
C-csoport: Szeghalmi FC, Füzesgyarmati SK II, Mezőberényi LE, Bucsa SE
D-csoport: Medgyesbodzás SE, Szabadkígyósi SZSC, Kondorosi TE, Zsadányi KSE
E-csoport: Szarvasi FC, Lőkösházi KSK, Kétegyházi SE, Kardos KSK
F-csoport: Gyomaendrődi FC, Magyarbánhegyesi FC, Újkígyós FC, Körösladány MSK II
G-csoport: Gyulai TFC, Mezőhegyesi SE, Csabacsűdi GYLSE, Battonyai TK
H-csoport: Nagyszénás SE, OMTK-Rákóczi, Békésszentandrási HMSE, Kaszaper FC
I-csoport: Orosházi MTK-ULE, Mezőkovácsházi TE, Tótkomlósi TC, Gádorosi LSE

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL