Ittasan vezetett, két autóval ütközött

2021. július 28. 16:03 | behir.hu

Három ittas járművezetés miatt indult ügyet is vizsgált a rendőrség Békésben.

Békés megyében a rendőrség a napokban három ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozás iratait továbbította az ügyészségre.  Az egyik büntetőeljárás egy battonyai teherautós ellen indult. Őt 2021. május 12-én 4 óra 45 perc körül Battonyán, az Állomás utcában ellenőrizték a rendőrök. Az 54 éves férfinál pozitív értéket jelzett az alkoholszonda. A másik ügy gyanúsítottja egy 64 éves mezőkovácsházi férfi, aki 2021. május 18-án 14 óra 30 perc körül egy személygépkocsit vezetett, amikor a rendőrök Mezőkovácsházán, a Táncsics utcában megállították. A helyszínen végzett szondáztatás nála is alkoholfogyasztást mutatott. Mindkét járművezető esetében a további légalkoholmérések is igazolták azt, hogy ittasan vezettek.

A harmadik büntetőeljárás egy medgyesbodzási autós ellen indult. Ő 2021. június 1-jén 8 óra körül Medgyesegyházán, a Hősök utcában összeütközött két járművel. A balesetben senki nem sérült meg, de a 44 éves férfinál pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték a rendőrjárőrök. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a medgyesbodzási férfi úgy vezetett, hogy a szervezetében alkohol volt. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a három férfi ellen ittas járművezetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozások vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügyiratokat 2021. július 27-én továbbította az illetékes ügyészségeknek.

Forrás: police.hu
 
 
 

További programok »

FEL