Ismét szól a hatlövetű Tótkomlóson

2020. szeptember 18. 06:22 | behir

Ismét a vadnyugat szerelmesei találkoznak a Dél-békési kisvárosban, de ezúttal szerényebb körülmények között.

A magyar sportlövészet színes palettáján különleges helyet foglalnak el az elöltöltős lövészek. Itt nem csak a lövészet varázsa, a jó versenyeredmények a fontosak, legalább olyan meghatározó a hagyományok tisztelete, a történelem ismerete és szeretete. Nem túl népes, de összetartó csapat az elöltöltősöké, ez pedig a különböző megrendezett programokban is megnyilvánul.

Békés megyében a Tótkomlósi Lövész Klub ad otthont a lövészeknek. A hétvégén, szeptember 19-én, szombaton is itt rendezik meg az "Kis Cowboy Találkozót” az elöltöltősök versenyét. A résztvevők a vadnyugati hangulat jegyében mind ruházatukkal mind fegyverzetükkel hódolnak a hagyományoknak, és külsős érdeklődőket is szívesen látnak, a szigorú balesetvédelmi és egészségügyi szabályokat betartva.

– Szombaton szerelt lőszeres bemutatóra, Western lövészetre kerül sor az MSSZ Western Lövész Szakág közreműködésével. Itt megismerheted a telepesek, tehén hajcsárok öltözékét, használati tárgyait, fegyvereit az 1800-as évek elejétől az 1900-as évekig, amelyek a mindennapi életük részét képezték és fedezték a létszükségletüket élelemszerzés, vadászat, prémvadászat vagy éppen önvédelem a gazemberekkel, marhatolvajokkal és a vad indiánokkal szemben. Találkozhatsz kiváló lövészekkel, érdeklődhetsz, megismerheted a legfontosabb biztonsági szabályokat. És ha megjött a kedved bele is kóstolhatsz a lövészetbe. Gyere el vegyél rész te is ebben kimagaslóan hasznos koncentráció, készségfejlesztő, rendkívül szórakoztató egyébként játékban. Talán épp most találod meg a számodra legmegfelelőbb hobbit, kikapcsolódást. Meglátod itt egy kiváló közösségben találod magad, ahol feltöltődhetsz igazán kellemes élményekkel – árulta el a tótkomlkósi elöltöltős lövészek vezetője, a világbajnok  Lőkös István.

A találkozó helyszíne a tótkomlósi Karasz János Sporttelep (Tótkomlós, Kossuth u. 24 sz.) Ideje: 2020.szeptember 19 (szombat) . A részletes kiírást a Wild Komlós facebook oldalon lehet megtalálni!
 

További programok »

FEL