Ismét megszólal az Osztálykirándulás, a Fanyűvő, a Delta és a Kacsatónia a Zajon

2021. augusztus 4. 07:43 | Such Tamás

A békéscsabai születésű Varga Balázs Zéró szinte ki sem látszik a fesztiválokból. Jó néhány rendezvény háttérembere, míg az augusztus 18-21. között dübörgő, a Mátra Kemping és Motel Sástó (Gyöngyös) csillagos ege alá hozott Fekete Zaj Fesztivál kvázi a saját gyermeke.

Varga Balázs Zéró elmesélte, a fesztivál 2009-ben bontott vitorlát és még négy alkalmat élt meg. Azt követően a kemping renoválása miatt egy laza négyéves szünet következett. Ellenben a rajongók az eredeti helyiség szomszédságában felhúztak egy kisebb tábort, amely Fekete Zaj Osztálykirándulás fedőnéven pulzált.

A rendezvény egy egyszínpados becsületkasszán működött; az volt a cél, hogy életben tartsák a nevet, és a szervezőket arra ösztönözték, hogy nincs megállás! Majdan ’18-ban újraindult a Zaj. Hálából Balázsék a feszkó kisszínpadát Osztálykirándulás színpadra keresztelték el.

 

Varga Balázs Zéró

Zéró - Fotó: Facebook

 

Az említett színtéren kívül még hármat hoznak mozgásba: a Fanyüvőt (ez a nagyszínpad), a Deltát (Balázs elmondása szerint semmi köze a delta variánshoz) és a Kacsatóniát.

Ismét számos nemzetközi előadó lesz; s noha tavaly a békéscsabai származású Voyage is fellépett, idén azonban nem lesz viharsarki előadóművész, ellenben számos Békés megyei muzsikus különböző formációban fog zúzni.

Ami továbbá a Békéshez köthető, hogy Balázs a szintén csabai származású Adorján Balázzsal a deszkákra csalogatják, az amúgy kifejezetten stúdióban létező, Kátai Tamás nevével fémjelzett, az avantgarde metálban úszó a Thy Catafalque-t.

 

 

A csel az, hogy Kátai mázsás riffeit öt minizenekarral, Mezolit – Mesék a Thy Catafalque-ról címmel a Fanyűvő színpadra varázsolják.

Továbbá elmondta, nemcsak a zenéről szól a Zaj, hanem számos nappali program kíséri a koncerteket (vagy épp fordítva). Többek között rövidfilmfesztivál, színházi és cirkusz produkciók, interaktív programok, közönségtalálkozók.

Javallom, elég a fecsegésből, hiszen itt a program!

 

További programok »

FEL