Ismét körbefotózza Magyarországot a Google

2018. május 14. 12:11 | behir

Május 16-tól ismét Magyarországot fotózza a Google, amelynek hála nem csak friss, de jobb minőségű fotókat is nyújt majd hazánk egyes részeiről a Google térképe.

Ismét hazánk útjain cirkálnak a Google kamerarendszerekkel felvértezett járművei - írja a hwsw.hu tech portál. A keresőóriás weboldaláról kiderül, hogy májusban és júniusban felfrissíti magyarországi képtárát a Google Maps, a szóban forgó két hónap alatt gyakorlatilag teljesen újrafotózzák az érintett részeket. Ennek hála nem csak friss, de minden eddiginél jobb minőségű képekkel is gazdagodhat a Street View. Arról egyelőre nincs információ, hogy az új fotókat mikor publikálja majd a Google, de vélhetően még az év vége előtt frissül a bárki számára elérhető utcai nézet.

A Street View oldalán viszonylag szűkszavúan fogalmaz a Google, a kiírásból csupán annyi derül ki, hogy az akció hét tájegységet, illetve ugyanennyi megyeszékhelyet érint. Ez alapján nem világos, hogy csak a szóban forgó nagyvárosokat (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár, Pécs), vagy azok szűkebb, netán tágabb értelemben vett környékét is újrafotózza-e a keresőóriás. "A Google autói május 16-án indulnak el a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint, hogy a meglévő helyszínekről készített felvételeket frissítsék." - áll a vállalat hivatalos közleményében.

Szintén érdekes kérdés, hogy csak a már korábban nálunk járt személyautót, vagy esetleg a szűkebb, autóktól elzárt utcák és részek megközelítésére alkalmas trike-ot, netán a hátra szerelhető trekkert is beveti-e az újrafotózás során a Google. Utóbbit is megemlíti a magyar nyelvű sajtóközlemény, azonban konkrétum nincs, vagyis nem egyértelmű, hogy majd idehaza is felbukkannak-e a gyalogos, hátiszákos kamerával felszerelt egységek.

A térképre igencsak ráférne a frissítés, hiszen a 2011-ben készült fotók még az egyes települések régi állapotát tükrözik. Békéscsaba esetében például a jelenlegi Street View oldalon nyoma sincs a főtérnek, de ha már Békés megyét tekintjük, ugyanez igaz Orosházára is. 

 

A teljesség igénye nélkül néhány kép annak bizonyítására, miért is lesz érdemes újra végigjárni hazánkat, azon belül is Békés megyét:

 

A régi Vasutas kocsma helyén ma már egy bölcsőde áll Tótkomlóson. Fotó: Google Street View

 

 

Még nem látható Orosháza új főterének nyoma 2011-ben. Fotó: Google Street View

 

A mai Szent István térre már nem lehet behajtani Békéscsabán. Fotó: Google Street View

 

Itt még nyoma sincs a Pándy Kálmán kórház új tömbjének. Fotó: Google Street View

 

 

Dombegyházon itt már egy körforgalom van. Fotó: Google Street View

 

 

További programok »

Világ

Világkatasztrófa: Már a hadsereg is oltja a tüzet az esőerdőkben

Aggasztó hírek érkeznek az Amazonas-medencéből, továbbra is nagy területen ég az esőerdő. Az interneten, főként a közösségi oldalakon villámgyorsan terjednek a hírek, de sok az álhír is ezzel kapcsolatban. Az biztos, hogy ebben az évszakban nem ritkák az erdőtüzek arrafelé, és az is igaz, hogy a nagy füst az űrből is látható.
2019. augusztus 24. 16:35
FEL