Ismét az orosháziak szúrtak ki illegális határsértőket a buszpályaudvaron

2020. február 7. 09:59 | behir

A magukat marokkói állampolgárnak valló férfiakat előállítják.

Lakossági bejelentés alapján ellenőriztek a rendőrök két külföldi férfit február 7-én 4 óra 15 perc körül Orosházán, a buszpályaudvaron – olvasható a police.hu oldalon. Mindketten marokkói állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Egy harmadik férfit ugyanitt 6 óra 44 perckor ellenőriztek, ez a férfi is marokkói állampolgárnak mondta magát. A rendőrök előállítják őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.

Nem sokkal később, 7 óra előtt 10 perccel Békéscsaba külterületén igazoltattak két férfit, ők azt állították, hogy líbiai állampolgárok – írja a rendőrség honlapja. Kicsit több, mint egy órával később, 8 óra 15 perckor a rendőrök elfogtak két határsértőt a csabai vasútállomáson. A férfiak tunéziai állampolgárnak mondták magukat.

Az igazoltatott férfiak közül senki sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök a Békéscsabán feltartóztatott határsértőket előállítják Lőkösházára, a határrendészeti kirendeltségre. A tunéziai férfiak ellen idegenrendészeti eljárás indul. 

További programok »

FEL