Tizenhárom embercsempészt és három határsértőt fogtak a rendőrök Békésben

2020. június 16. 06:53 | behir

Két lengyel nőt és egy lengyel férfit fogtak el a rendőrök, akik a gyanú szerint segítettek illegálisan átjutni tizenhárom szírnek Romániából Magyarországra. A rendőrök előállították az embercsempészeket és a határsértőket.

A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei június 16-án 1 óra 30 perc körül a Mezőkovácsházát Battonyával összekötő úton ellenőriztek egy lengyel honosságú kisteherautót és annak vezetőjét, egy lengyel nőt – írja a police.hu.  A jármű rakterében a határrendészek 13 férfit találtak. A határsértők, akik magukat szír állampolgárnak vallották, nem tudták hitelt érdemlően igazolni azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.  A gyanú szerint a nőnek két társa is volt, egy nő és egy férfi, akik szintén lengyel állampolgárok. Őket egy személygépkocsiban, Orosházán tartóztatták fel a rendőrjárőrök. A kisteherautót vezető nőt és két társát embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállították a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol a 13 szír határsértőt is meghallgatják.

A rendőrök nem sokkal később, 2 óra 30 perc körül Kétegyháza külterületén tartóztattak fel két férfit. A külföldiek algériai állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök ezért előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre.
 
 

További programok »

FEL