"Ismerd meg lakhelyed" – nyári tábor a Körösök Völgye Látogatóközpontban

2022. augusztus 20. 17:51 | Csiffáry Zsuzsanna

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület második alkalommal szervezte meg az "Ismerd meg lakhelyed –nyári tábor" elnevezésű programját. Az augusztus 15-e és 19-e között megtartott napközis táborban a gyerekek több hagyományőrző foglalkozáson vehettek részt és megismerkedhettek Békéscsaba nevezetességeivel is.

Az ötnapos nyári napközis tábor résztvevői minden reggel sétát tettek a Munkácsy Negyedben, és annak neves épületeivel is megismerkedtek. 
A táborozók a Békés Megyei Könyvtárba is ellátogattak, ahol Kertész Zoltán, az intézmény részlegvezetője könyvkötészetről tartott előadása után  a gyerekek
 saját füzetüket is elkészíthették, amelybe szabadon alkothattak a program ideje alatt.

 

Ismerd meg a lakhelyed tábor_Körösök Völgye Natúrpark_könyvkötészet

– Három típusú könyvkötészeti módszert ismerünk, ez a három a cérnával fűzött, illetve a ragasztott, valamint a spirálozott vagy tűzött – mondta a foglalkozáson a szakember. A könyvkötészettel párhuzamosan a csapat másik része egyedi alkotást, világítós képeslapot készíthetett egy másik teremben. 

Németh Mariann, táborvezető úgy fogalmazott, hogy a táborozó gyerekcsapat mindenre nyitott és érdeklődő.

– A héten megismerkedhettek a gyöngyfűzéssel illetve a szövéssel, mindkét tevékenység ami nagy érdeklődést váltott ki a gyerekekből. Szinte egész héten gyöngyözünk, és nem győzzük felvetni a szövőkeretet, annyira aktívak, és nemcsak a lányok, hanem a fiúk is  – tette hozzá Németh Mariann. 

 

Másnap a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stégnél a Békési Kajak Sportegyesület vezetője várta a gyerekeket, akik az evezés alapjaival vízre szállva az Élővíz gyakorlatban is megismerkedhettek.   

Farkas Bianka, a tábor egyik résztvevője elmondta, hogy a tábor mozgalmassága és színes programkínálata nagyon tesztett neki. 

Szeretek táncolni és taekwondózni, így nekem a sporttáborok tetszenek jobban. Az Ismerd meg lakhelyed táborban a legjobban az tetszik, hogy a kézművésségre és sportra is volt lehetőség. Jó volt szőni, gyöngyöt fűzni, evezni, és nagyon jó volt a Munkácsy Hotelben ebédelni. A nyáron ez volt az utolsó táborom, nagyon sokban voltam, jól éreztem magam – fogalmazott Farkas Bianka. 

Ismerd meg a lakhelyed tábor_Farka Bianka is elkészítette a saját kis noteszét.

Ismerd meg a lakhelyed tábor_Farka Bianka is elkészítette a saját kis noteszét.

Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője elmondta, hogy az idei nyáron ez volt az ötödik táboruk amelyet megtartottak. Az "Ismerd meg a lakhelyed" című pályázati program fő célja Békéscsaba nevezetességeinek megismerése mellett a hagyományok felevenítése volt. A gyermekek a tábor utolsó napján az augusztus 20-i ünnepre készülve, saját kicsi kenyerüket is megsütötték. 

 

Galéria

 

Az "Ismerd meg a lakhelyed-nyári tábor" című program "Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” tárgyú, TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

 

 

További programok »

FEL